Прочитај ми чланак

УВРЕДЕ у СКУПШТИНИ: „Рачунају се оне у микрофон” или само кад их каже опозиција?

0

Први пут ове године, посланици Скупштине Србије састали су се на седници Административног одбора. Новчано су казнили седморицу опозиционих посланика са укупно 70 хиљада динара. Ипак, најинтересантнији је био коментар председника одбора Александра Мартиновића у вези са тим да посланици СРС никада нису кажњени због вређања Александре Јерков.

„То што сте данас испланирали да направите хаос нека је на вашу душу. Изричем вам опомену због овога… Посланиче Обрадовићу, имате опомену зато што урлате. Опомена”, говорила је председница Скупштине Маја Гојковић.

Прштале су опомене на последњој скупштинској седници у 2018. години. На првом састанку посланика у 2019. години на седници Административног одбора, прштале су новчане казне.

„За Балшу Божовића. За Бошка Обрадовића. За Душана Петровића. За Зорана Живковића. За Радослава Милојичића. За Марка Ђуришића у висини од 10 посто од основне плате”, рекао је Александар Мартиновић, председник Административног одбора.

За седам опозиционих посланика, и ниједног владајућег… Јер владајући казне нису заслужили, уверен је председник Административног одбора.

„Кад смо устајали, прилазили њиховим клупама, називали их најпогрднијим именима”, питао је Мартиновић.

„Ово је сад све пешадија Рамуша Харадинаја”, рекао је Мартиновић 4. децембра прошле године на седници Скупштине.

„Јеремића, ону издајничку битангу”, рекао је Игор Бечић из СНС 30. новембра.

Падале су у скупштинској сали и теже речи, а да они који су их изговарали нису кажњени.

„То добацивање СРС Александри Јерков да је усташка проститутка”, речи су Вјерице Радете.

„То није речено у микрофон колико се ја сећам. Оно што је речено у микрофон то се рачуна, оно што је речено у разговору између посланика, то се не рачуна”, објашњава за Н1 Мартиновић.

Опозиција док сабира казне, рачуна да ли јој се више исплати да у Скупштини остане или да је напусти. Лидер Двери још нема коначну рачуницу.

„Све то треба да буде део једног заједничког договора како ћемо даље да наступимо против ове власти, у Скупштини и ван Скупштине, укључујући и напуштање рада свих парламената”, рекао је Обрадовић.

Сви они који у парламенту раде, баш као и председник Републике, од јануара ће имати седам одсто веће плате. И то је једна од одлука прве овогодишње седнице Административног одбора.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!