• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • УПРКОС ПРИТИСЦИМА ЗАПАДА председник Николић одлучио да са српском војском иде у Москву
Прочитај ми чланак

УПРКОС ПРИТИСЦИМА ЗАПАДА председник Николић одлучио да са српском војском иде у Москву

0
Фотографија преузета са веб портала 24news.ca

Фотографија преузета са веб портала 24news.ca

Како Србин.инфо незванично сазнаје из кругова блиских државној власти, упркос огромним притисцима западних земаља и усмених порука страних амбасадора у Србији, да то не учини, српски председник Томислав Николић је преломио те је данас у поподне донео одлуку да српска војска заједном с њим учествује на великој војној паради у Москви поводом Дана победе.

Председник Николић, који је прихватио позив да присуствује као гост у Москви, данас је као врховни комадант у складу са својим надлежностима, а на основу Устава Републике Србије, Закона о одбрани, Закона о Војсци Србије и Правила службе Војске Србије потписао наредбу да припадници Војске Србије учествују на „Паради победника” поводом обележавања Дана победе на Црвеном тргу у Москви, 9. маја 2015 године.

Војска Србије учествоваће на „Паради победника” на основу позивс министра одбране Руске федерације Сергеја Шојгуа, поводом обележавања 70. годишњице победе советског народа у Великом отаџбинском рату од 1941 до 1945. године.

Овогодишња парада је јубиларна и највећа јер ће учествовати више од 15.000 војника.

На паради би требало да учествују државе савезнице из Другог светској рата, мада је извесно да се поједине од земаља неће одазвати због кризе у Украјини.

Пре пет година, 2010. када је обележавано 65 година од победе над фашизмом Србија није добила позив да учествује на паради.

Извор: Србин.инфо