Прочитај ми чланак

Ухапшен Тачијев Србин на Космету

0

390769_sasa-djokic-beta_f

Косовска полиција ухапсила је посланика Скупштине Косова Сашу Ђокића, јавила је данас агенција „Индексонлине“. Њему је одређено 48-часовно полицијско задржавање.

Ђокић је, како је наведено, касно синоћ вређао Албанце на националној основи.

Како Тањуг сазнаје од породице Ђокић, посланик косовске скупштине се тренутно налази у полицији Косова где се чека да јавни тужилац покрене поступак против њега на основу полицијског известаја сачињеног синоћ.

Породица сматра да је реч о „намештаљци“.

Портпаролка полиције Сабрије Камбери је за приштинске медије рекла да је Ђокић притворен у петак увече.

– После две жалбе које је полиција Косова добила у петак интервенисала је и ухапсила осумњиченог, који су супростављао хапшењу – рекла је Камбери.

Она је портврдила да се прво на понашање посланика Ђокића жалио један Србин који је полицији рекао да је овај са псом ушао у његов угоститељски објекат у Чаглавици и да је претио његовим гостима.

Друга жалба је због вређања на националној основи радника једног предузећа албанске националности, који је позвао полицију.

Након испитивања у присуству надлежног тужиоца из Основног тужилаштва у Приштини, Ђокићу је одређено полицијсјко задржавање од 48 сати.

Током претходних десет дана Ђокић је у неколико наврата изјавио да је ушао у предизборну и изборну коалицију за локалне изборе са Демократском партијом Косова косовског премијера Хашима Тачија.

Према тумачењу Уставног суда Косова, посланици Скупштине Косова имају имунитет једино док су на седници Скупштине и за оно што буду урадили током седнице, док ван седница не уживају имунитет.

(Блиц)