Прочитај ми чланак

УХАПШЕН НА ПРОТЕСТУ: Студент Вук Оровић пуштен из притвора

0

Вук Оровић, студент Правног факултета, који је ухапшен на протестима у Београду и у притвору је провео седам дана, данас је пуштен на слободу! То је за Директно.рс потврдио његов адвокат Марко Пекић.

Да подсетимо, Вук се теретио да је наводно „ометао службено лице у вршењу службене дужности“, али су припадници Жандармерије јуче сведочили да он то дело није починио. Но, упркос томе је остао у затвору. Све до данас.

Оровић је могао у среду да напусти Централни затвор, још када је његов адвокат поднео захтев за укидање притвора, међутим он је остао у притвору два дана дуже.

– Обавештавам вас да је бесправно ухапшени студент Вук Оровић пуштен из притвора у коме је неосновано држан до данас. Хвала свима који су допринели да овај храбар човек изађе из притвора у Централном затвору! – навео је на Твитеру Срђан Миливојевић, члан Извршног одбора Демократске странке и грађански активиста.

Дакле, после седам дана је правда достигнута, међутим како је навео и адвокат Вука Оровића – права борба за правду тек сада почиње!