Прочитај ми чланак

УХАПШЕН брат истакнутог члана СПС-а: Крими група продавала лажне пасоше и л. карте

0

Дејан Никачевић (61), брат дугогодишњег истакнутог члана СПС Александра Никачевића, један је од ухапшених у акцији Тужилаштва за организовани криминал и полиције због основане сумње да је члан криминалне групе која је фалсификовала исправе.

Према информацијама режимског Блиц, Никачевић је осумњичен да је од јуна прошле године са петорицом мушкараца у илегалним штампаријама израђивао лажна документа земаља Европске уније које су продавали особама из криминалног миљеа.

Осим пасоша и личних карти, израђивали су и возачке дозволе Јужноафричке Републике и продавали их за 1.200 до 2.500 евра. Цена је зависила од од квалитета израде, а се добијао се и попуст на куповину целог комплета који обухвата личну карту, пасош и возачку дозволу.

Основано се сумња да су Никачевић и његови саучесници на тај начин прибавили противправну имовинску корист од више од милион и по динара.

Полиција је током претреса станова и других просторија које су користили осумњичени за припадност овој организованој криминалној групи пронашла бројне доказе. У питању је више комада фалсификованих личних докумената, диплома, уверења… као и илегална штампарија за израду фалсификованих докумената.

СПС-СНС картел

Поред Дејана Никачевића, полиција је ставила лисице на руке и П. С. (60), Ш. Н. (42), М. В. (52), Б. Ж. (36), и П. М. (29). Они су саслушани у четвртак у Јавном тужилаштву за организовани криминал, после чега је тужилаштво предложило судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да се у односу на пет особа одреди притвор.

Скоро сви ухапшени су се бранили ћутањем, а само једна особа је изнела одбрану и испричала своја сазнања о кривичном делу које им се ставља на терет, пише Блиц.