Прочитај ми чланак

Угрожена безбедност Мандића и Кнежевића – АНБ пратила лидере ДФ и у Београду

0

ПРЕМА предузетим криминалистичко обавештајним активностима већ дужи временски период угрожена је животна сигурност лидера ДФ-а Андрије Мандића и Милана Кнежевића.

АНБ већ дуже времена ангажује своје везе и капацитете у Републици Србији како би пратила контакте Андрије Мандића и Милана Кнежевића, а све у циљу компромитације, изазивања страха и животне угрожености.

Наш медиј ексклузивно објављује снимке праћења Андрије Мандића и Милана Кнежевића од 08.11.2020. године, на којим са јасно виде два НН лица која испред хотела “Касина” чекају долазак Андрије Мандића и Милана Кнежевића, и по већ утврђеним инструкцијама отпочињу вређање Милана Кнежевића, на начин што му један добацује, а други снима телефоном. Одмах након тога обављају телефонски разговор са својим налогодавцем за кога се претпоставља да је Петар Лазовић, син Зорана Лазовића, и тај снимак бива објављен на порталу Стандард који слови за неформално гласило АНБ и Зорана Лазовића.

Исти тај портал је прошлог лета објавио фотографију Андрије Мандића у једном београдском ресторану коју им је послао управо Петар Лазовић. Наставком оперативних активности утврђена је визуелна идентификација ових НН лица и дошло се до закључка да се ради о особама блиским АНБ-у и криминалној групи Веље Беливука. Нажалост, недавно смењени руководећи кадар у полицији одбио је да спроведе даље оперативне активности на утврђивању идентитета ових лица. Разлози су више него очигледни и садржани су у тесним везама сад већ бивших полицијских структура у Србији са Зораном Лазовићем, кавачким кланом и криминалном групом Веље Беливука. Зашто су сад већ смењени полицијски функционери опструирали утврђивање идентитета ових лица показаће истрага чији краци се очигледно налазе у Црној Гори.