Прочитај ми чланак

УЦЕНА? Микетић најавио да иде на изборе, иако његова странка неће

0

Градски одбор странке Заједно донео је одлуку да ће, уколико не буде јединственог става унутар опозиције, изаћи на градске и општинске изборе у Београду, јер не жели да одустане ни од једне борбе, нити на терену, нити у институцијама.

Градски одбор странке Заједно 13. априла донео је одлуку да ће „инсистирати на јединственом ставу опозиције, јер је то најважнији предуслов за ослобођење града Београда од девастирајуће власти СНС-а“. Међутим, ако тога нема, изаћи ће на изборе.

„Покренули смо акцију грађанског чишћења бирачког списка, јер никада нисмо очекивали да ће нам режим било шта дати на тацни. Наш слоган је да ми не чекамо, ми чистимо, све по списку“, истичу из Градског одобра Заједно.

„И даље стојимо на последњем становишту коалиције Србија против насиља да је уставни закон и померање свих локалних избора за крај године, најбоље могуће решење, јер ће тако бити довољно времена да се уреди и бирачки списак и усвоје важне препоруке ОДИХР-а које ће унапредити изборни процес али и демократију у Србији. Странка Заједно се од почетка најснажније залагала за јединство опозиције и формирање једне листе „Србија против насиља“, чак и одустала од посланичких мандата да би се коалиција лакше формирала, али ако сада не буде неопходног јединства, градски одбор Заједно је одлучио да ће и на ове изборе изаћи, јер од борбе не одустаје“, закључују из Градског одбора странке Заједно.