Прочитај ми чланак

Убиство Оливера Ивановића плаћено 50.000 евра, тврди пријатељ Беливукове жртве

0

Бобан Богдановић, пријатељ убијеног криминалца Александра Глигоријевића Пукија, жртве клана Вељка Беливука, у великој исповести за КРИК говорио је о убиству косовског политичара Оливера Ивановића - ко је наручио, а ко извршио ликвидацију. Богдановић је изјавио да иза убиства Ивановића стоје криминалне групе Звонка Веселиновића и Беливука, те да је сам злочин извршио Љубомир Лаиновић, иначе син новосадског криминалца Бранислава Лаиновића, и то за 50.000 евра.

Богдановић је за КРИК подробно објаснио на који начин је Ивановић убијен, али и ко је имао какву улогу. Испричао је да сазнања о злочину има захваљујући познанству са Глигоријевићем, који је својевремено био близак Беливуку, а након чега је дошло до сукоба.„Рекао ми је: „Ја знам све везано за убиство Оливера Ивановића.“ Александар ми је рекао да је новац, тих 50.000 евра, добио од Беливука да се да Љубомиру за посао који је завршио. Када му је дао новац, Лаиновић се напио и почео да се хвали и рекао зашто је добио новац, јер је он тај који је „избушио“ Оливера Ивановића. Звонко Веселиновић је преко Беливука тај новац дао Александру који је предао Љубомиру“, тврди Богдановић у исповести за КРИК.

Ово није први пут да ухапшени вођа навијача доводи у везу са ликвидацијом косовског политичара. Наиме, и сам Беливук је током припремног рочишта у судници Специјалног суда у Београду понудио се да буде сведок-сарадник у случају убиства Ивановића.

Како је убијен Пуки

Иначе, Богдановић, саговорник КРИК, своја сазнања је изнео на основу пријатељства које је имао са убијеним Глигоријевиће. Према наводима Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), Глигоријевић је жртва клана Беливук. Како се тврди у оптужници, 16. 6. 2020. године, након сазнања да Глигоријевић наводно одаје информације о кретању и плановима чланова ОКГ, као и да наводно планира, са припадницима супарничке навијачке групе, снајперском пушком напад на живот и тело Беливука, окривљени су га на свирен и подмукао начин лишили живота.

Намамили су га причом о куповини повољне дроге да се састане с Марком Будимиром у Бетон Хали, који га је по задатку Беливука довезао у Ритопек. Окривљени су имали радна одела, чизме, које су користили.

Глигоријевић је тамо убијем, исекли су на комаде, самлели и његове делове тела бацили у Дунав. Ствари су потом полили бензином и спалили, док су просторију коју су користили за вршења најтежих кривичних дела очистили хемијским средствима.