Прочитај ми чланак

У ВЛАСНИШТВУ КАРТЕЛА Држава даје новчану помоћ ноћним клубовима

0

Ноћни клубови и барови, који бележе пад промета од 70 одсто током пандемије коронавируса, ускоро ће моћи да се пријаве за новчану помоћ из буџета. Одлуку о помоћи донела је Влада Србије на данашњој седници, а тачан износ биће утврђен накнадно.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању Програма подршке раду ноћних барова и ноћних клубова због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести ковида-19 изазване коронавирусом, саопшено је после седнице.

„Имајући у виду да је рад ноћних барова и ноћних клубова од почетка епидемије био ограничен, предложен је још један вид секторске помоћи у циљу ублажавања економских последица. Као мера подршке очувања рада ноћних барова и ноћних клубова, који су имали пад промета од преко 70 одсто, предложена је исплата бесповратних средстава чију ће висину влада утврдити посебним актом. Јавни позив за подношење захтева за утврђивање права за помоћ за коришћење средстава биће објављен на званичној интернет презентацији Министарства трговине, туризма и телекомуникациј, а рок за подношење захтева је 15 дана од дана његове објаве“, наводи се у саопштењу Владе.

На седници је усвојен и Закључак о прихватању текста Програма трансформације Пореске управе за период 2021 – 2025. године.

„Овај програм усмерен је на изградњу модерне пореске администрације која ће обезбедити одрживе и предвидиве јавне финансије, унапредити функционисање постојеће Пореске управе како би одговорила изазовима у економском окружењу – у делу прикупљања јавних прихода, како у земљи, тако и у свету“, истиче се у саопштењу.