Прочитај ми чланак

У РИК-у драма: М.Ђорђевић скупио 10000 потписа за дан, па разбацао Вучића по столу

0

Чланови покрета Ослобођење, уместо потписа подршке кандидатури лидера тог покрета Млађана Ђорђевића за председника Србије, предали су данас Републичкој изборној комисији (РИК) празне кутије и налепнице с ликом председника Србије Александра Вучића с исписом: "Издајник".

Чланови покрета Ослобођење, уместо потписа подршке кандидатури лидера тог покрета Млађана Ђорђевића за председника Србије, предали су данас Републичкој изборној комисији (РИК) празне кутије и налепнице с ликом председника Србије Александра Вучића с исписом: „Издајник“.

Ђорђевића је у РИК-у, у заказаном термину, дочекао члан РИК Срђан Зораја, који је казао да је потез Ослобођења злоупотреба институција Републике Србије.

Ђорђевић је новинарима испред РИК-а рекао да у земљи у којој је „све злоупотребљено“, ово најмање што је могло да се уради како би се указало на „бесмисленост“ предстојећих избора, расписаних за 3. април.

„Мафија се не побеђује на изборима“, рекао је Ђорђевић и најавио борбу после избора кроз грађанску непослушност.

Он је оптужио Вучића за издају зато што се Србија, у оквиру Уједињених нација, придужила осуди инвазије Русије на Украјину и изнео је тврдњу да ће Србија увести и санкције Русији након избора, како је рекао, „фарсе на којој се унапред зна победник“.

Ђорђевић је оценио да ће се тим потезима против Русије угрозити интереси Србије на Косову и Метохији, Републици Српској и у Црној Гори.

Он је најавио да ће Ослобођење подржати најављену протестну вожњу подршке Русији у Београду, заказану за сутра у 16 часова. „Да подржимо борбу против нациста и фашиста који владају Украјином“, додао је он.