Прочитај ми чланак

У Београду ухапшен Драгослав Космајац са још седморо људи

0

513116_dragoslav-kosmajac200714ras-foto-emil-conkic0101_f

Драгослав Космајац ухапшен је јутрос са још седам људи у Београду у својој кући, саопштио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

У акцији полиције ухапшено је и седам саучесника Драгослава Космајца, четворица у Сремској Митровици, а остали у Београду. Кривична дела за која се терете су од подстрекивања на извршење кривичних дела до пореске утаје.

Према речима министра Стефановића, радна група је формирана 25. јуна и истрага се водила у пет праваца.

– Ми смо веома темељно и пажљиво радили да скупимо довољно доказа како би имовина била одузета – навео је Стефановић и захвалио свим државама у оквиру Интерпола као и радној групи у МУП-а.

Имајући у виду тежину кривичних дела за које је Космајац осумњичен, Стефановић очекује да му буде одређен притвор.

Према речима Стефановића, Космајцу је одређен адвокат по службеној дужности, пошто је његов бранилац у штрајку.

Стефановић је рекао да нико од чланова Космајчеве породице није ухапшен. Упитан колика је запрећена казна за које се Космајац и његови сарадници сумњиче, Стефановић је рекао да је то ствар Тужилаштва, али да очекује да, с обзиром на то да је он и раније био осудјиван, неће добити најнижу казну.

Драгослава Космајца (61) је пре неколико месеци премијер Александар Вучић означио као највећег нарко-дилера у Србији.

У Белој књизи МУП-а Србије из 2001. наведено је да је Космајац један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.

Београдски медији писали су да је Драгослав Космајац, према подацима МУП-а, повезан са међународним кријумчарима наркотика и у Јужној Америци, одакле, наводно, организује транспорте великих количина кокаина за Европу, а одавно има и уходани канал за кријумчарење кокаина из Турске, Бугарске и Македоније, преко Црне Горе и Србије, за земље Западне Европе.

(Блиц)