Прочитај ми чланак

ТВИТЕР АМБАСАДОР Српски дипломата у Индији предмет шала у МСП

0

Амбасадор Србије у Индији Владимир Марић увео је нову дипломатску праксу и постао предмет шала у Министарству спољних послова.

b

Фото: М.С.П. / Промо

Амбасадор Србије у Индији Владимир Марић увео је нову дипломатску праксу и постао предмет шала у Министарству спољних послова.

Марић је, наиме, под ознаком „хитно“ министра спољних послова Ивицу Дачића почео да обавештава о активностима индијских званичника на Твитеру.

Наш амбасадор је крајем новембра у Министарство спољних послова послао отворени телеграм са ознаком „хитно“ и насловом „поруке председника и премијера Индије поводом смрти Фидела Кастра“.

1

Фото: Тwitter

– Ово дипломатско твитовање је поптуно нови моменат када је реч о ономе чиме амбасадори треба да се баве у земљи домаћину. Да је посао дипломата на служби у иностранству да прате Твитер налоге званичника, онда би то могли да раде и из Београда, а не да живе у иностранству и примају девизне плате од по неколико хиљада евра – наводи извор „Блица“ из Министарства спољних послова.

Да апсурд буде већи, Марић се није осврнуо на твитове који имају везе са Србијом и дешавањима у нашој земљи, већ са догађајима у трећој земљи, у овом случају – Куби.

2

Фото: Twitter

Амбасадор је у МСП проследио твитове председника Индије Пранаба Мукерџија и премијера Нарендре Модија у којима они изражавају саучешће Влади и народу Кубе због смрти Фидела Кастра.

Како анонимно за „Блиц“ каже неколико актуелних али и бивших амбасадора, твитовање до сада није било део дипломатске поште.

Месецима чекао на агреман

Владимир Марић у Индији је од септембра 2014. године, након што је месецима чекао на агреман индијских власти, по чијем укусу није био. Пре него што је дошао на садашњу позицију, био је шеф кабинета бившег министра спољних послова Ивана Мркића.