Прочитај ми чланак

Тужилаштво: Истражујемо тучу црногорских политичара

0

Прво основно тужилаштво у Београду потврдило је за Нова.рс да је дошло до инцидента у београдском хотелу "Мажестик", у коме је, према речима бизнисмена Дејана Секулића, дошло до физичког обрачуна у коме је Секулићу сломио нос син једног од лидера Демократског фронта Андрије Мандића. Тој тучи је претходила свађа и физички контакт Секулића и Милана Кнежевића, такође једног од лидера ДФ.

У Тужилаштву за наш портал наводе да су наложили полицији да достави комплетан извештај о свему и са подацима свих учесника, као и описом радњи које су предузели.

Foto: IN4S

„Тражили смо повредне листе , видео запис, а ако постоји, и списак са подацима очевидаца, односно сведока, ако их је било. Након тога одлучићемо да ли има кривичног дела или прекршаја и против кога“, кажу у Тужилаштву.

Подсећамо, Дејан Секулић, бизнисмен и кум Душка Кнежевића тврди да му је син Андрије Мандића сломио нос након свађе и физичког контакта са Миланом Кнежевићем.

Секулић је оптужио Мандићевог сина Илију да га је ударио шаком и додао да је свему претходила жустра полемика са Кнежевићем у току које су у једном тренутку након физичког контакта и завршили на поду београдског хотела “Мажестик”.

Српска полиција ћути

Секулић је за “Вијести” рекао да Андрија Мандић и Кнежевић нису спречили напад на њега, а да је двадесетдвогодишњака од њега склонио некадашњи министар унутрашњих послова Црне Горе Андрија Јовићевић.

Из Дирекције полиције Србије нису одговорили на питања “Вијести” о том инциденту, а лидери Демократског фронта нису одговарали на позиве.

Према информацијама Секулића, београдска полиција изузела је снимке надзорних камера из хотела.

Секулић објашњава да је у понедјељак око подне седео у салону Мажестика и видио да на рецепцију долази Милан Кнежевић.

“Пришао сам му и на најљубазнији начин рекао: ‘Господине Кнежевићу, ја сам Дејан Секулић. Ви мене не познајете. Зашто сте ме помињали у Скупштини Црне Горе на непристојан начин? Никада ме нисте видјели, не знате ко сам, ни како се зовем, не живим у Црној Гори 45 година’.

Он је био дрзак, онако како политичари знају бити дрски и почели смо се свађати. Рекао ми је да лажем, а ја њему да је идиот. Било је мало чарке међу нама, а онда нас је кренуо раздвајати директор Мажестика. Он је кренуо да ме удари ногом, а како су нас раздвајали опет смо се ухватили у коштац и пали, он доле, ја горе. Раздвојили су нас људи из ‘Мажестика’”, казао је он.

Како је Секулићу сломљен нос

Секулић је објаснио да се након тога он вратио у салон и наставио да седи са двојицом пријатеља, а да је посланик Кнежевић остао у холу.

“Два конобара су стајала између, да не дође поново до сукоба, иако сукоб међу нама није ни био туча, него више него надгорњавање. После десетак минута дошао је Андрија Јовићевић и питао ме: ‘Шта је то Дејане било?’. Иза њега је дошао Андрија Мандић и поред њега његов син. Седео сам заваљен у фотељи и мислио да ћемо да разговарамо. Син Андрије Мандића дошао је на два метра, а онда брзим кораком пришао и ударио ме шаком у нос. Сломио ми је нос.

Вероватно би туча била већа да Андрија Јовићевић није реаговао и склонио тог дечка од мене. И даље сам седео и фактички био у крви. Хаос се завршио ударом и мојим поломљеним носем”, рекао је он.

Казао је да због крварења није могао да чека Хитну помоћ, већ је отишао у здравствену установу гдје су му констатоване тешке телесне повреде.

„Чуди ме како је могло да поред једног оца, озбиљног човјека, син од 22 године удари неког ко има 65 година. Фактички сам стар и пензионер сам, а отац и Милан Кнежевић су дозволили да ја, као шездесетпетогодишњак, будем ударен од човјека од 22 године”, рекао је Секулић.

Секулић истиче да је инспекторима изјаву дао дан након инцидента и да верује да ће правосудни органи Србије процесуирати кривца.

Он је додао да никада у животу није видио такво дивљаштво и такав крвнички потез.

“Док смо ми чекали хитну, они су брзо напустили хотел. Нису ми се ни извинили. Ни Андрија због сина, ни Милан. Милан Кнежевић је био толико дрзак и безобразан док смо разговарали, уносио ми се у лице… То дивљаштво његово и сина Андрије Мандића, ја не могу да вјерујем”, рекао је Секулић.

Вијести су подсетиле да је Секулић хапшен 2019. године у истрази пословања банкара са потернице Душка Кнежевића, са којим је био у кумовским односима.