Прочитај ми чланак

Трифуновић: Прича о застави да би се скренула пажња са јахте с родољубима

0

Већ данима трају напади таблоида и представника власти на глумца Бранислава Трифуновића, оптужујући га да је у току представе поцепао српску заставу. Председник Синдиката запослених полиције Дејан Ђукић чак је подено кривичну пријаву против глумца за повреду угледа Србије иако представу уопште није гледао. Трифуновић за Н1 каже да то није учинио, али и да јесте, не види проблем јер је то дозвољено у склопу уметничке критике.

„Нисам цепао српску заставу, не у тој представи, али то не значи да не бих да то налаже идеја, да је то критички став према нечему што се дешава“, казао је он.


Трифуновић је објаснио да је представа у питању посвећена бројним погибијама радника на грађевинама, за које никада нико није одговарао. „Ми смо схватили да су ти људи само бројеви, ми не знамо ко су они, а нечији су родитељи, браћа“.

„Постоји тренутак у представи кад девојчица чијег сам оца играо, а који погине, у немогућности, јер је стала сама, облачи се у српску заставу, и то је све“, објашњава глумац.

Он сматра да напад на њега има везе са афером са јахтом која се у медијима појавила непосредно пре тога.

„Било је добро што пре пронаћи домаћег издајника и скренути пажњу са јахте на којој седе Беџет Пацоли и родољуби Милан Радоичић и Горан Ракић, вероватно је то требало да се забашури, они увек имају реакције на то што се дешава њихово, доказујући да има већих издајника него што су они, а они су превелике патриоте“, додао је.

Трифуновић је рекао и да је разочаран због изостанка реакције својих колега.

„Други део прице је да сам ја шест, седам дана ћутао и трпео, јер сам сматрао да сам радио свој посао и да ништа лоше нисам урадио, али то ћутање људи који су са мном, еснафа, који су као моји, није ме повредило, али сам се запитао јавно ко су и шта су“, истакао је Трифуновић.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!