Прочитај ми чланак

ТРГ РЕПУБЛИКЕ: Општа јурњава, гурање и вређање политичара власти и опозиције ВИДЕО

0

На реконструисаном Тргу Републике који је данас отворен, сукобили су се представници и присталице Савеза за Србију и Српске напредне странке.

До вербалног окршаја, гурања и умало опште туче дошло је пошто су на раздаљини од неколико метара заказани догађаји једне и друге групације.

Представници Савеза за Србију – функционер Народне странке Никола Јовановић и функционер Странке слободе и правде и председник општине Стари град Марко Бастаћ на тргу су имали перформанс којим су желели да укажу на предугу и прескупу реконструцију трга, док су представници градске власти и СНС дошли на почетак Кнез Михаилове да похвале радове и отворе нову градску саобраћајну линију која ће се кретати пешачком зоном.

Када су градски челници кренули у вожњу електричним мини бусом, срели су представника Савеза за Србију.

Функционер Народне странке Никола Јовановић је пришао да се поздрави са председником Скупштине Београда Николом Никодијевићем и другим градским функционерима, али се мини бус зауставио само на кратко и наставио вожњу, што је доживљено као бежање.

Кренуло је добацивање и гурање са онима који су били ван мини буса, а међу којима је био и одборник СНС Немања Јоксимовић.

Сукобљени су се гурали, псовали и добацивали једни другима и дуж Чика Љубине улице, а у више наврата је скоро па дошло до озбиљне туче.

Међутим, окупљени су се ипак после извесног времена разишли.

На Твитер профилу „1 од 5 милиона“ раније данас окачен је видео на којем помоћник градоначелника Андреја Младеновић покушава да отера особу која снима видео, а која је стајала испред мини буса „Врабац сервиса“ у којем је био председник Скупштине Београда Никола Никодијевић.