Прочитај ми чланак

ТОТАЛНО ПУКЛИ: ДС у расулу, прети им исељење и финансијски крах

0

Чланови Демократске странке у последњи час су, пре неколико дана, успели да спрече заплену аутомобила и искључење телефона и интернета, због неплаћених рата и заосталих дугова, сазнаје "Блиц".

dragan-sutanovac-fonet-politiccka-1Како наводи наш извор, представници једне познате ауто-куће дошли су у седиште демократа и покушали да заплене возила, које је ДС купио на лизинг пре пет година. Он каже да се ради о четири аутомобила, за које рата није плаћена око три месеца.

– Заплена је за сада само одгођена. Ради се о два путничка и два возила за доставу. Парадокс је што је остало само три или четири рате до коначне отплате – наводи наш извор из врха ДС-а.

У последњем тренутку спречено је и искључење фиксних и мобилних телефона, као и интернета, јер „Телекому“ нису плаћени рачуни већ пет месеци. Спекулише се и да је због неплаћеног закупа покушано исељене демократа из просторија у Нушићевој, где је центар ресорних одбора демократа, али нам ова информација није потврђена.

– Постоји велики дуг и према запосленима, који плату нису примили већ пет месеци – каже саговорник „Блица“.

Како нам је речено у новом руководству, највећи проблем је што су из странке отишли људи који су задужени за финансије. Амир Бислими се ишчланио и поднео оставку на место директора странке, а редове демократа напустио је и секретар Милан Поповић.

Евентуални договор о репрограму могао је да направи још само Бојан Пајтић, али, како нам је речено, „он тихује“ и нико не зна где је.

Бислими јуче није желео да одговара на питања „Блица“, уз образложење да више није у странци, док је Поповић недоступан. На наша питања није желео да одговара ни Бојан Пајтић, који је и даље званично председник странке, све док Скупштина не верификује мандате новом председнику Драгану Шутановцу и потпредседницима.

– Не дајем политичке изјаве. Молио сам све медије да поштују моју одлуку и само је ви не поштујете – одговорио нам је Пајтић.

Драгану Шутановцу и његовом тиму, који су победили на изборима, руке су везане до 29. октобра, када ће бити одржана седница Скупштине на којој ће бити озваничене њихове функције. До тада ће техничке ствари обављати Едип Шерифов, који је на хитној телефонској седници Главног одбора изабран за в.д. секретара странке.