Прочитај ми чланак

Терали васпитачице и ћате на митинг СНС: „Од сад ти је ово посао“

0

Уочи данашњег митинга председника Александра Вучића у Опову, запослени у околним општинама и јавним установама добили су наређење да се појаве на овом скупу, а они који су покушали да оправдају изостанак радним обавезама, добили су одговор - од сад ти је ово посао.

Због тога се у општинама скраћивало радно време појединим службама, а у предшколским установама је дошло до прерасподеле смена и задужења, тако да васпитачице раде дуже, а секретарицу мења медицинска сестра на превентиви.

ФОТО: СНС

Обавезно је, није обавезно

Како сазнаје Нова.рс прве позиве добили су запослени у општини Ковачица.

“Начелница општинске управе Тања Бубесков обишла је запослене, обавестила их о догађају и рекла им да је присуство обавезно. Како би стигли на време радно време већег дела служби у општини скраћено је са 16 на 12 часова”, каже саговорник Нова.рс.

Бубесков, пак, каже да то није у потпуности истина.

“Демантујем информацију коју сте добили. Јесам разговарала са радницима, обавестила сам их о догађају, али им је речено да дође ко може, није обавезно”, рекла је Бубесков за Нову и додала да није тачна информација да је радно време скраћено.

У општини, међутим, нису били сигурни. На питање до кад ће радити у понедељак, добили смо следећи одговор:

“Па не знамо још, ваљда до 16. А која вам служба треба? Најбоље да позовете њих да видите до кад раде”.

За сву нашу децу

Слична ситуација је била и у Вршцу.

У недељу поподне настала је права пометња, јер је требало организовати смене у Предшколској установи “Чаролија”. Васпитачицама и осталим радницима у осам објеката ове установе напрасно је мењано радно време и трајање смене, чак и задужење, па је, рецимо, посао секретарице морала да обавља медицинска сестра на превентиви.

„Од укупно 127 запослених у овој предшколској установи 48 је морало да присуствује митингу СНС. Међу њима су васпитачи, помоћни радници, запослени у рачуноводству… Ових 48 запослених јесу они који су дошли са чланском књижицом СНС и они морају да оду на скуп. Једна од мојих колегиница покушала је да избегне одлазак, правдајући се великом количином посла. Од своје координаторке је добила поруку: “Од сад ти је ово посао”. Због свега тога настаје јаз међу запосленима, јер они који остају морају да раде дуже од шест сати колика је законска норма и са већим бројем деце него иначе”, каже саговорник Нова.рс.

Због свега тога, није чудно што се дешавају сцене попут оне прошлогодишње, када су пензионери уместо у бању Врдник одведени у Бусије да слушају говор председника Србије Александра Вучића. Две пензионерке нису хтеле у овоме да учествују, а супруг једне од њих је и псовао председника Вучића, због чега су искључене из Удружења пензионера Пударци.

Добрила и Добринка које су се чуле до Вучића

Овакав случај не треба да изненади никога.

Подсећамо, пензионери са подручја општине Гроцка у октобру прошле године требало је да отпутују на излет у Бању Врдник. Барем им је тако речено у удружењима пензионера. Међутим, уместо у бању одвезени су у Бусије, на обележавање “Дана сећања”, којем је присуствовао председник Србије Александар Вучић. Да ствар буде гора, пензионерима је саопштено где их возе, тек кад су стигли на коначно одредиште.

Десио се инцидент. Две пензионерке из удружења “Пударци”, Добрила и Добринка, су се побуниле, а супруг једне од њих је псовао председника пред камерама које су бележиле долазак. У телефонском разговору председник са сином једне од жена, председник овог удружења пензионера рекао је да је цела “ствар” стигла и до председника Извршног одбора СНС Дарка Глишића и председника Србије Александра Вучића, да је пукла брука, те да су пензионерке морале бити искључене.