Прочитај ми чланак

Тепић: Зорана потврдила да Грчић лаже, трује и убија људе

0

Потпредседница странке Слободе и правде Мариника Тепић каже да је министрка Зорана Михајловић и званично потврдила да директор ЕПС Милорад Грчић не говори истину када каже да постројење за одсумпоравање у ТЕ Костолац све време ради.

Да подсетимо, Тепић је недавно послала отворено писмо министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре с питањем да ли је њен ресор издао употребну дозволу за покретање погона за одсумпоравање у термоелектрани Костолац. Тада је поручила Михајловић да је, у случају да то није учинила, саучесник у тровању грађана Србије.

Одговарајући на напад Тепић, Михајловић је рекла да прави циљ оваквог обраћања није брига за интересе грађана, већ привлачење пажње медија. Поручила је потпредседници ССП да пре него што узбуни јавност “изношењем полуинформација и паушалних отпужби”, прочита Закон о планирању и изградњи.

“Министарство поступа искључиво у складу са законом, а оптужбе Маринике Тепић за саучествовање у тровању грађана Србије, само на основу тога што је неко министар надлежан за издавање употребних дозвола за оваква постројења, потпуно су неосноване. Министарство није могло издати било који акт, па тако ни употребну дозволу по службеној дужности, односно без претходно поднетог захтева инвеститора за издавање ове дозволе”, навела је Зорана Михајловић.

Тепић тврди да је ово доказ да директор ЕПС данима уназад обмањује грађане.

“Али скандал! Бранећи себе Зорана открила да дир.ЕПСа Грчић НИКАДА у ове 3 год није тражио уп.дозволу за одсумпоравање у ТЕ Костолац! Није пропустила да ме извређа, али је бар потврдила да Грчић лаже да постројење све време ради, док трује и убија људе!”, написала је Тепић на Твитеру.