Прочитај ми чланак

ТЕПИЋ: Зашто министар полиције ћути о заплени 800 килограма кокаина?

0

Директор полиције Владимир Ребић саопштио је данас да је у близини Азорских острва у Атлантском океану заплењена огромна количина кокаина, око 800 килограма вредности 50 милиона евра, те да је су шпанска и британска полиција у сарадњи са полицијом Србије тако разоткриле криминалну групу претежно српских држављана која се бавила кријумчарењем дроге из Јужне Америке у Европу.

Веома је необично да нас о тако великом успеху полиције Србије није обавестио министар Небојша Стефановић и стога питамо како је дошло до овог његовог необичног изузећа, с обзиром да нам увек он ексклузивно саопштава сваку вест о значајним хапшењима?

Да ли разлог овако приметног одсуства политичког првака МУП-а, који је и потпредседник Владе и један од најближих сарадника Александра Вучића, то што ова акција шпанске и британске полиције није заправо имала подршку полицијског и политичког врха Србије?

Да ли због тога што је акција можда вршена без наших органа, осим у идентификацији лица?

Или можда зато што би им било проблематично да се похвале оваквим својим успехом пред људима из врха криминала у Србији који су годинама заштићени?

Верујемо да министар Стефановић и госпођа Брнабић неће часити часа да одговоре на ова питања из својих ресора.