Прочитај ми чланак

Тепић: Вучићев трговац оружјем Тешић преузео ГИМ

0

Потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић, саопштила је данас да смена директора Крушика, Владана Лукића и вест да се полиција укључила у истрагу афере трговине оружјем само обичан спин, те да су "Вучићеви људи", у првом реду Слободан Тешић, искористили ситуацију у овој фабрици како би преузели фирму ГИМ.

Тепић упозорава да не би требало наседати на вест о смени директора „Крушика“, као ни на вест да се полиција укључила у истрагу афере „Крушик“ тек од када им Небојша Стефановић није министар полиције, те да је афера с трговином оружја далеко од разрешење.

Саопштење потпредседнице ССП преносимо у целости:

„На вест о смени директора „Крушика“ – не наседајте. Као ни на вест да се полиција укључила у истрагу афере „Крушик“ тек од када им Небојша Стефановић није шеф, односно да се полиција тек са доласком чувеног заштитника закона и борца против корупције Александра Вулина. Афера „Крушик“ коју је отворио и због ње страдао радник ове наменске фабрике Александар Обрадовић није ни близу решавања. Нити ствари стоје онако како Вучић са кликом покушава да их пласира, јер истина је следећа:

Фирма ГИМ за коју је радио отац Небојше Стефановића, јесте трговала оружјем „Крушика“ по дампинг ценама. И сагласности су јој потписивали редом Вучићеви министри, па и дотични Вулин, као и начелник БИА Братислав Гашић.

Међутим, ко добро познаје прилике у трговини оружјем, а нарочито шверцерима, зна да је у целој ситуацији кључан Вучићев омиљени трговац Слободан Тешић, спонзор Српске напредне странке, који се и даље налази на „црној листи“ америчке Владе.

И наиме, Тешић је са својим фирмама на идентичан начин по дампинг ценама зарадио вишеструко више од ГИМ-а и државног СДПР-а заједно, због чега је од почетка афере било сумњиво заобилажење Тешића и фокусирање само на ГИМ.

Томе у прилог су и нови докази до којих смо дошли и који јасно показују да је Вучићева екипа са Тешићем само искористила „аферу Крушик“ да би преузела и контролу над фирмом ГИМ!

Стога препоручујемо тужилаштву да истрагу крене од веома необичних уговора и дозвола 000802, 000803 и 000804 од 27.12.2019. фирме ГИМ и убачене фирме Ларкмонт, регистроване на Британским девичанским острвима, за коју познаваоци прилика тврде да је заправо Тешићева, и за коју су такође Вучићеви министри одобрили извоз у Саудијску Арабију, иако знају да је због америчких санкција Тешићу забрањено да прометује у доларима.

Ако тужилаштву требају уговори у циљу истраге и истине, с обзиром да ове комбинације Вучићеви трговци и потписници крију као змија ноге, стојимо на располагању, поручила је Тепић у саопштењу.