Прочитај ми чланак

ТЕПИЋ: Скандалозна одлука Тужилаштва, позивају сведоке у Палмину полицију!

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић саопштила је да је први сведок који Драгана Марковића Палму сумњичи за организовану проституцију и педофилију, позван да свој исказ сутра, у понедељак 10. априла, "усред Марковићевог приватног града, у Јагодини".

„Скандалозном одлуком Тужилаштва у Краљеву, коме је предмет пребачен из Јагодине, да позивање сведока остави полицији Драгана Марковића Палме, директно се доводи у опасност безбедност, али и живот сведока, нарочито што већ постоји пријављено застрашивање 24. априла, евидентирано у полицији у Београду. Тиме, овакво поступање више личи на приношење жртве џелату, него заштита коју већ недељама захтевамо“, изјавила је Тепић, а саопштила ССП, а пренела Н1.

Како се наводи, први сведок је у петак затражио замолницом од Тужилаштва у Краљеву да свој исказ да у Београду и очекује сагласност за то у понедељак.

„Сваку другачију одлуку сматраћемо директним угрожавањем сведока и његове породице и то управо од државе и правосуђа“, каже Тепић.

„Имајући све ово у виду, принуђени смо да се за заштиту сведока и жртава боримо јавно, јер је организована проституција и педофилија у којима је првоосумњичени службено лице Драган Марковић Палма по речима очевидаца и жртава – питање од највећег јавног интереса. Стога ћемо у наредним данима изнети и јавности и тужилаштву неколико заташканих трагова, до којих је сасвим сигурно и само могло доћи, а неки су и службено већ раније евидентирани“, наводи се у саопштењу ССП-а.

Драган Марковић Палма изјавио је данас да је Тужилаштву за високотехнолошки криминал у Београду поднео кривичну пријаву против „заштићеног сведока“, који је против њега изнео оптужбе за подвођење девојака и малолетница.

Марковић, који је и председник Скупштине града Јагодине, за телевизију Пинк изјавио је да ће кривичне пријаве поднети сутра и против функционерки Странке слободе и правде (ССП) Маринике Тепић и Народне странке Санде Рашковић Ивић „због лажи“ о њему, и тврдњи да су на журкама које је организовао за пословне и политичке сараднике подвођене девојке и малолетнице.