Прочитај ми чланак

Тепић о Асеку и ПИО: Друг Вучићевог сина прошао иницијацију

0

“Ни у ванредном стању братију Брнабић није било срамота да зарађују преко леђа грађана. Док су режим и сестра Ана опијали грађане прича о рату против вурса и држали нас у медијском понору, брат Игор је преко своје фирме Асеко сасвим уредно пословао са режимом за наш новац”, поручила је за Нова.рс потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Она је на тај начин реаговала на вест да је фирма Асеко, чији је један од директора Игор Брнабић, склопила уговор у време ванредног стања са ПИО фондом, који је у овом пословном аранжману представљао заменик директора Реља Огњеновић, пријатељ Данила Вучића, сина председника Србије.

“Усред ванредног стања, кад је недовољно заштитне опреме за медицинско особље и кад режим задужује све грађане милијардама и милијардама евра које ћемо годинама отплаћивати, кад се стопирају све набавке које нису везане за борбу против епидемије – наш државни Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање склапа уговор ни са ким другим, него баш са фирмом “Ассецо” брата премијерке Ане Брнабић”, поричује Тепић.

Говорећи о заменику директора ПИО Рељи Огњеновићу, Тепић је истакла да је реч о једном “од најбољих другара Данила Вучића”.

“Огњеновић је потписао уговор на 180 милиона, док пензионере омамљују причама о расту пензија од 180 динара. Додељивање уговора баш фирми Ассецо брата Игора Брнабића као да је некаврста напредњачке ‘иницијације’. Не знам како другачије да објасним ту невероватно ситуацију ‘никад им доста’, па ни у ванредном стању. Готово да не постоји државни орган, веће предузеће, установа, чији буџет потписује сестра Ана Брнабић, а која није оверила бар један уговор са фирмом “Ассецо” њеног брата Игора”, поручује Тепић, подсећајујићи на претходни ангажман Реље Огњеновића.

“Другар Реља претходно је доспео у јавност кад је као физиотерапеут постао члан Већа за саобраћај Општине Вождовац. Срећа у несрећи је тада била што као члан Већа није имао никакав извршни потпис за буџет и трошење новца грађана. Међутим као заменик директора ПИО Фонда, овај Данилов друг има у рукама не само новац инвалида и пензионера, већ њиме, како видите, управља братијски и партијски – за све паре, што би рекао наш народ”, истакла је Тепић.

Подсетимо, док су се грађани Србије борили са епидемијом коронавируса и суочавали са мерама уведеним услед ванредног стања, фирма Асеко, чији један од директора брат премијерке Ане Брнабић, потписао је уговор ПИО фондом у вредности од око 180 милиона динара, што је само један у низу послова који је ова фирма склопила са државним институцијама.