Прочитај ми чланак

Тепић: Нас четворо се повлачимо из политике ако не испунимо обећања

0

Мариника Тепић, која ће бити носилац листе Уједињене Србије на парламентарним изборима, рекла је да су се четворо највиших функционера ССП обавезали и то са овером да ће изаћи из политике уколико у року од шест месеци не испуне приоритете из њиховог Плана за дан после.

Она је навела да су се, осим ње, на то обавезали Драган Ђилас, Борко Стефановић и Дејан Булатовић.

„Тај план је усмерен на повратак правде у Србију. То подразумева усвајање неколико закона – закон о специјалном атикорупцијском тужиоцу, по угледу на румунску тужитељку која је доказала корупцију на највишем нивоу и процесуирала више од хиљаду функционера, са успостављеном посебном тужилачком полицијом. Ту је и закон о пореклу имовине, али прави закон, а не овај СНС-ов, који је направљен тако да се плати екстра профит и заборави нелегално стечена имвоина“, рекла је Тепић.

Међу законе које ће усвојити уколико дођу на власт, она је истакла и лустрациони закон.

„Тај закон ће све који су се огрешили о етику и људска права довести у ситуацију да не могу више да се кандидују и доносе одлуке у наше име. То је и апел од 50 интелектуалаца тражио од такмаца у овој изборној трци. Ми смо то подржали и гарантујем да ће тако бити“, рекла је Тепић и додала да постоје посебни планови за развој образовања, пољопривреде, друштва једнаких шанси, а да ће услов за то бити знање, а не чланска карта.