Прочитај ми чланак

Тепић: Андреј Вучић и Веселиновић заједно бирали директора фабрике за муницију

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је за Нова.рс да је раније указивала на везе контроверзног бизнисмена Звонка Веселиновића и врха српске државе. Она је навела да је брат председника Србије, Андреј Вучић, међу Веселиновићевим најближим пријатељима и да су њих двојица заједно постављали директора фабрике за муницију и оружја, “Безбедност и сложени системи”.

Пре два месеца, на конференцији за медије, Тепић је говорила о везама Веселиновића и државног врха, напомињући да је контроверзни бизнисмен са Косова у блиским приватним и пословним односима са братом председника Србије, Андрејем Вучићем.


Информацију да су Веселиновић и његов кум Милану Радиочић, потпредседник Српске листе с Косова и својевремено осумњичени за убиство Оливера Ивановића, под санкцијама САД, Тепић тумачи као потврду свега што је раније износила у јавност.

“Не могу да сакријем задовољство што се, пре или касније, оно што износим у јавност, а тиче се афера ове власти, испостави тачним. На поменутој конференцији сам открила ко је трећи човек који је са Звоноком Веселиновићем и рођеним братом Александра Вучића седео на Копаонику у зиму 2014. године. У питању је Горан Бојовић, колега Андреја Вучића из Завода за израду новчаница и члан управног одбора СДПР-а, кључне државне фирме за извоз наоружања и војне опреме”, објашњава она.

Чињеница да је Веселиновић, поред илегалне трговине робом и наркотицима, под санкцијама САД и због трговине оружјем за Тепић, у овом контексту, не представља изненађење.

“Доказивала сам да је Веселиновић, у сарадњи са Андрејем Вучићем и Бојовићем, поставио директора фабрике за муницију и оружја. У питњу је Огњен Оливерић, директор ћерке фирме СДПР-а, ‘Безбедност и сложени системи’“, каже она.

Ко је Огњен Оливерић

На питање зашто је важан Огњен Оливерић, Тепић објашњава да је у питању човек који је сувласник фирме “Инвицтус медиа”, која је СНС уплатила милионе у предизборној кампањи 2014. године.

“У просторијама те фирме су се такође фотографисали Веселиновић и Андреј Вучић. Александар Вучић лаже кад каже да је финансирање кампање СНС било у складу са законом. Агенција за спречавање корупције је покренула прекршајни поступак против напредњака, за кампању из 2017. године, и то због сумње за прање новца. Одакле те паре? То је црни новац који се даје на руке”, објашњава наша саговорница.

Тепић додаје да је кључно питање у којим је државним пројектима, у овом моменту, укључена фирма „Инкоп“ и остале фирме повезане са Звонком Веселиновићем, његовим братом и кумом Миланом Радоичићем.

“Звонко је најближи пријатељ Андреја Вучића. Нисам се ја фотографисала са њим, већ он и то више пута јавно. Да ли то значи да рођени брат Александра Вучића седи са вођом организоване криминалне групе? Да је заменик вође у тој групи, Милан Радоичић, најближи сарадник председника Србије”, упитала је Тепић.

Наша саговорница додаје да очекује да ће се на наредном списку оних којима су уведене санкције САД наћи Жељко Митровић, Андреј Вучић и кум председника Србије, Никола Петровић.

“Нисмо ми ишли на сафари са Звонком Веселиновићем, већ Вучићев кум Никола Петровић. Они сви имају имовину у Америци”, истиче потпредседница ССП.