Прочитај ми чланак

ТАМАН ФОРМИРАНА ВЛАДА, А ВЕЋ СЕ СВАЂАЈУ: Вучић „рибао“ Дачића због Милошевића

0

На последњој седници Владе Србије, Александар Вучић је имао сукоб са Ивицом Дачићем због изјава лидера СПС-а о томе да би Слободан Милошевић требало да добије улицу и трг .

vucic dacic stefanovic s.i.

Како пишу „Вечерње новости“ Вучић је жестоко критиковао Дачића и поручио му да више не инсистира да бивши председник Србије и СР Југославије добије спомен.обележје.

Ово је први сукоб унутар нове Владе која је конституисана тек пре неколико дана.

Дачић и Мркоњић за споменик Милошевићу

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић и њен почасни председник Милутин Мркоњић најавили су да ће од државе тражити да Милошевићу подигне споменик, објавио је Курир.

После изјаве Дачића да је у пресуди Караџићу, Трибунал у Хагу ослободио Милошевића одговорности за ратне злочине у БиХ, Мркоњић каже да је сада ред да екадашњи председник Србије и СР Југославије добије споменик.

„Сви смо знали да Милошевић није крив. Он треба да добије улицу и споменик у Београду. Ја ћу то да затражим на његвом гробу за његов рођендан 20. авуста“, рекао је Мркоњић.

На питање да ли је очекивао да се до сада створе услови да породица Милошевић дође у Србију, Мркоњић је рекао да је то очекивао, али слабо иде.

„Претпостављам да иде у том смеру. Видим по изјавама неких министара, Дачића и још неких“, рекао је Мркоњић.

Вулин: Је л’ се Михајловић хвали или жали због 5. октобра?

Београд — Министар за рад Aлексанар Вулин истакао је да му није јасно да ли се Зорана Михајловић хвали да је 5. октобра била испред Скупштине или жали због тога.

cepurin vulin

„Грађани Србије су вође паљења Скупштине Србије послали у дубоку опозицију. Нисам сигуран да госпођа Михајловић жели да дели судбину својих петооктобарских другова”, истакао је Вулин.

Зорана Михајловић је раније данас изјавила да не мисли ништа лепо о некадашњем председнику Србије и СР Југославије Слободану Милошевићу, јер је „са осталим националистима на свим странама проузроковао само рат и људске патње“.

Она је садашњем лидеру Социјалистичке партије Србије и министру спољних послова Ивици Дачићу поручила да би прошлост требало да остави историчарима, а енергију уложи у изградњу пристојне земље.
ЗОРАНА УЗ НАТО : Милошевић проузроковао рат – ја сам 5. октобра викала „Готов је!“


“Претпостављам да је линчовање Милановића, уз паљење Скупштине, пљачку слика и уништавање изборног материјала, разлог за стид, а никако за понос. Ово је вероватно најбољи доказ да само Aлександар Вучић може да нас држи на окупу и усмери ка бољој Србији“, навео је Вулин.