Прочитај ми чланак

ТАЈНИ ПАКТ МИШКОВИЋА И ЈЕРЕМИЋА: Најбогатији Србин се враћа у политику

0

Газда 'Делте' Мирослав Мишковић најближим сарадницима наложио да максимално подрже Вука Јеремића и његову кандидатуру за председника Србије! Сви наши људи, сви наши медији морају да раде за Вука, његова победа би нам решила све проблеме са државом, рекао Мишковић директорима на колегијуму.

q

Фото: Тањуг – ОНИ СУ СТАРИ ДРУГАРИ Мирослав Мишковић и Вук Јеремић

Газда ‘Делте’ Мирослав Мишковић најближим сарадницима наложио да максимално подрже Вука Јеремића и његову кандидатуру за председника Србије! Сви наши људи, сви наши медији морају да раде за Вука, његова победа би нам решила све проблеме са државом, рекао Мишковић директорима на колегијуму.

Мирослав Мишковић, газда „Делте“ који је првостепеном пресудом Специјалног суда осуђен на пет година затвора због милионске утаје пореза, склопио је тајни пакт са бившим шефом дипломатије Вуком Јеремићем!

Тајкун, како сазнајемо, планира да својим силним милионима и озбиљним везама у земљи и иностранству максимално помогне најављену Јеремићеву кандидатуру на изборима за председника Србије 2017. године!

Очекујте неочекивано

Како тврди наш извор, високо позиционирани директор „Делте“, Мишковић је на недавно одржаном колегијуму највиших руководилаца своје компаније наложио сарадницима да максимално подрже Јеремића, који се, према његовим речима, озбиљно спрема за изборну трку!

Мишковић је од својих људи затражио да ангажују све своје сараднике у политичким странкама и медијима.

Тајкун је, како сазнајемо, објаснио да ће „Делта“ и он лично Јеремићевом победом „решити све проблеме са државом“! Наш саговорник додаје да им је газда буквално наредио да Јеремићу помогну како знају и умеју.

– Рекао нам је да је за будућност „Делте“ јако важно да Јеремић тријумфује на изборима. Дословце нам је казао: Сви наши људи, сви наши медији морају да раде за Вука, његова победа би нам решила све проблеме са државом! Иако није објаснио како то мисли, вероватно је уверен да би тако могао да изврши притисак на Вучића и правосуђе да га ослободе. Сигурно неће жалити ни паре, ни време, ни ресурсе… – напомиње наш саговорник.

И док сам Мишковић јуче није одговарао на наше позиве и поруке, портпаролка „Делта холдинга“ Бранислава Милунов тврди да ништа од овога није тачно.

– Будалаштина! – кратко је поручила Милунов, док су нам из Јеремићевог института „ЦИРСД“ рекли да наша сазнања не заслужују никакав коментар.

Власник агенције „Фактор плус“ Владимир Пејић, међутим, сматра да је логично да Мишковић на изборима подржи кандидата за ког сматра да ће бити достојан такмац Вучићу и СНС, које доживљава као „смртне непријатеље“.

– Ако се кандидује, Јеремић ће свакако бити један од озбиљнијих конкурената. Он има симпатије у јавности, али далек је пут од симпатија до гласачке кутије. За победу и успешну кампању потребнија му је партијска инфраструктура него новац и медији. С друге стране, Мишковић је до пре неколико година имао велики утицај на политичка збивања, па није чудно ако поново има такве амбиције – подвлачи Пејић.

Не одговара ником

На другој страни, потпредседница Владе и СНС Зорана Михајловић каже да је уопште не брину наговештаји кандидатуре Вука Јеремића и подршке коју би му дао тајкун Мишковић.

– Мислим да нико не може угрозити кандидата ког буде предложио премијер Вучић јер само он има пресудно поверење народа. Без обзира на финансијску или медијску подршку било ког тајкуна, нико не може да победи Вучићевог кандидата – категорична је Зорана.

w

Мишковић агитовао за Вука у ‘Каленићу’

Газда „Делте“ се, како сазнајемо, са неколицином новинара и уредника београдских медија видео у недељу на ручку у београдском ресторану „Каленић“. Главна тема разговора у сепареу овог ресторана који је потрајао нешто мање од сат времена био је – Вук Јеремић.

– Мишковић је у више наврата гласно рекао да треба подржати Вука, јер он једини може да извуче Србију на прави пут – пренео нам је један од гостију овог ресторана. Према његовим речима, Мишковић је на ручак дошао у јаркожутом џемперу, а најдуже се задржао у разговору са главним уредником недељника „Време“ Драгољубом Жарковићем.

Из ‘Делте’ спиноване бајке о Вуку и УН

Бројни београдски новинари и уредници сведоци су да су управо из Мишковићеве „Делте“ у протеклих неколико недеља спиноване приче, такорећи бајке о томе како је Вук Јеремић главни фаворит на изборима за место генералног секретара УН.

Како сазнајемо, ПР тим „Делте“ координирао је објављивање текстова у којима се тврдило да Јеремић само што није изабран за првог човека УН иако је истина да га је у свим круговима гласања убедљиво побеђивао словачки дипломата Мирослав Лајчак.

Овакви текстови требало је, по замисли Мирослава Мишковића, да спреме терен за Јеремићеву председничку кандидатуру. Тврди се и да је Мишковић преко лобистичке куће „Подеста“ платио да „Волстрит џурнал“ позитивно пише о Јеремићу.

Такође, протеклог викенда управо су из „Делте“ ургирали да београдске новине објаве текстове о сахрани Јеремићеве баке Садете Буљубашић Поздерац (95).