Прочитај ми чланак

Тадић у паници због распада странке

0

370275_boris-tadic--beta--e.-v.--ev_f

Борис Тадић побеснео је после одлуке посланика Јанка Веселиновића да напусти Социјалдемократску партију Србије и формира покрет „Преокрет“.

Све функционере и посланике СДС је постројио и захтвао да се изјасне да ли намеравају да напусте странку.

„После Веселиновићевог одласка, Тадић је сазвао ванредну седницу Председништва са само једном тачком дневног реда, а то је било питање лојалности функционера и народних посланика његовој странци“, наводи саговорник Наших новина.

Много је незадовољних у СДС-у

Шушкања да Веселиновић није усамљен случај и да има још незадовољних у редовима СДС-а, како причају у овој странци натерала је бившег председника државе да посегне за драстичним мерама.

„Тадић је у паници да би странка могла да се поцепа, јер су поједини функционери подржали одлазак посланика Јанка Веселиновића. Он је на састанку Председништва, којем су присуствовали и посланици од сваког појединачно тражио да се изјасни да ли да се слаже са Веселиновићевим одласком. Међутим, то му није било довољно, кренуо је као учитељ да прозива једног по једног и да им тражи да се јавно изјасне да ли намеравају да остану у странци, а потом је тражио да обећају лојалност“, наставља саговорник.

Свечано обећање

Додаје да је потом, лидер једне од најмлађих странака на српском политичком небу, тражио да му сваки посланик чврсто обећа да не напуштати странку док се не распишу локални избори.

„Борис се плаши да му се не деси оно што је он урадио демократама и да не остане без власти на локалу. Уколико би ти људи отишли, на следећим изборима можда не би прешли цензус“, причају из СДС-а.

Миротворац – Марко Ђурић

Ситуацију је покушао да смири Марко Ђурић „Рекао му је да су сви свесни да ако желе да СДС остане јака опозиција морају да све проблеме реше унутар странке, између себе, јер ако још било ко крене Веселиновићевим стопама не губи само странка него и тај који је отишао“.

Политички аналитичар Владимир Гоати сматра да је одлазак Тадићевог посланика из странке најава цепања и осипања СДС-а, по моделу који је већ виђен у Демократској странци Србије.

 

Извор: Srbijadanas.com