Прочитај ми чланак

ТАДИЋ: Немамо времена за експериментисање, треба нам “5. октобар”

0

Председник СДС Борис Тадић сматра да опозиција више нема времена за експериментисање и да је време за обнову некада велике Демократске странке, која је, како каже, једина доносила победе против власти каква је актуелна.

– Таква велика победа потребна нам је данас као што нам је била потребна и 5. октобра и након убиства Ђинђића – рекао је он у интервјуу „Блицу.“

Тадић актуелној власти пребацује „уништавање демократије“ и „враћање Србије у мрак 90-их“, као и уништавање тек зачетих независних институција и стварање једнопартијске државе.

Он каже и да су за време његовог председничког мандата у Приштини такође власт држали политички јастребови, па није било превише простора за политику помирења и компромиса.

– Међутим, није питање колико се српски и албански екстремисти деведестих данас на власти разумеју, него синергија њихових погубних политика и вредности. То је најочигледније у блиској повезаности српске и албанске мафије. И понављам, кад год се развију заставе лажног патриотизма, неко негде махнито краде – рекао је Тадић.

Тадић тврди и да од доласка напредњака на власт европски пут није условљен реалним напретком и нивоом остварених реформи, већ „трговином са овом влашћу у којој се испуњавају захтеви у вези с Косовом зарад међународног аплауза и останка на власти“.