Прочитај ми чланак

ТАЧИ: Вучић је добродошао, као и ја у Прешевску долину

0

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је Александар Вучић добродошао на Косово, као што је он добродошао у Прешевску долину, Бујановац и Медвеђу.

Он је то изјавио у Бриселу, јавља репортер Прве телевизије, где је требало да се одржи нова рунда дијалога њега и Вучића, уз посредство шефице европске дипломатије Федерике Могерини.

Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Ипак, до тога није дошло, пошто је Вучић донео одлуку да прекине комуникацију са приштинским званичницима и вратио се у Београд.

“Дешавало се и раније да немамо трилатерални састанак и да преговарамо преко европских званичника. Важно је да настављамо истим путем, путем мира, ка решењу проблема“, рекао је Тачи.

Потом је прокоментарисао и најављену посету председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији, која је сада неизвесна.

“Што се тиче Вучићеве посете Косову, он је добродошао, какав год програм посете да предложи. Нема ништа спорно у томе да председник Србије посети Србе на Косову, као што сам и ја добродошао у Прешевску долину, Бујановац и Медвеђу“, истакао је Тачи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!