Прочитај ми чланак

ТАЧИ: У будућности и седнице влада Србије и „Косова“

0

vucic-taci-dacic-4-3

Хашим Тачи је данас изјавио да су у току припреме за заједничку седницу његове окупаторске приштинске владе и Македоније и да очекује да ће у будућности бити и таквих састанака влада са Србијом.

„Влада Косова ће такве заједничке састанке одржати и са другим земљама у региону. Сада су већ почеле припреме за заједничку сједницу са Владом Македоније. У будућности очекујемо такав састанак и са Владом Црне Горе, а када се створе услови и околности, ја сам оптимиста да ће доћи до састанка влада држава Косово и Србија“, рекао је Таачи на седници окупаторске шиптарске владе у Приштини.

Према његовим ријечима, то је пројекат који је део европског интегративног оквира, и у интересу је свих.

Тачи је поздравио и конституисање скупштина општина у четири општине на северу Косова, гдје су одборници и тројица градоначелника положили заклетве, како је рекао, у складу са Уставом и законима које издала влада у Приштини.

„Са изузетком једног (градоначелника) који је себе дисквалификовао не поштујући Устав и законе Републике Косово“, рекао је Таачи.

Заклетву није положио изабрани градоначелник северне Митровице Крстимир Пантић, који је тада казао да су окупаторски шиптарски локални избори, на којима су први пут од 1999. године учествовали и Срби са севера Косова, били превара коју је организовала међународна заједница.

Он је казао да није желио да потпише изјаву на папиру на ком је грб Косова, а да му је на то предложено да га прелепи налепницом и да сматра да је понижен таквим приједлозима из ЕУ.

Пантић је за градоначелника изабран на листи „Српска“ коју је подржала Влада Србије и истовремено је поднио оставку на место заменика директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Вучић осуђује Пантића (СНС), а подржава Вулина (ПСС)

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да не подржава последње потезе изабраног градоначелника северне Косовске Митровице Крстимир Пантић, а да веома позитивно оцењује рад министра Александра Вулина, којег је Крстимир Пантић раније оптужио да на Космету води своју личну политику и политику по упутима страних обавештајних службе, а не по налозима Владе Србије.

“За оно што је радио јуче Крстимир Пантић нема моју подршку, а да ли има подршку странке то ћемо видети на страначким органима”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Вучић је додао да веома позитивно оцењује рад министра без портфеља задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина.

Он је тако одговорио на питање како коментарише одлуку Пантића да не потпише изјаву о прихватању функцију градоначелника северне Митровице пошто је на изборима за градоначелника освојио већину гласова.

(info-ks.net, Танјуг)