Прочитај ми чланак

Тачи: Распуштају се српске власти, у јуну избори по косовским законима (видео)

0

Taci(КиМ радио)
Хашим Тачи изјавио је данас у Приштини да је потписивањем споразума отворено ново поглавље мира и стабилности целог региона.

Србима на северу  поручио је да се не плаше имплементације споразума јер је он највише у њихову корист.

Тачи је по повратку из Брисела казао да је већина најутицајнијих политичких партија на Косову одобрила потписивање споразума који је, како је казао, у попуном складу са законима  и Уставом Косова.

“Потписивањем споразума Косово и Србија определили су се за европеизацију региона. Добили су и Србија и Косово и цео регион. Победила је евроатланска опција мира стабилности и интеграција. Успоставићемо уставност и законитост на сваком делу територије Републике Косова и јачаћемо нашу будућност ка Европи.

Споразум је у сагласности са нашим Уставом и законима. Асоцијација општина фукционисаће према законима Косова без законодавне, извршне или било какве треће власти. Паралене структуре биће распуштене а у другој половини ове године биће организовани и локани избори”, казао је Тачи на конференцији за новинаре.
 
Иако замољен од стране новинара КИМ радија да Србима након постигнутог споразума, пошаље поруку на српском језику он је то одбио и поруку ипак упутио на албанском.

“Позивам све Србе а посебно оне на северу Косова да се не плаше имплементације споразума јер је отворена изванредна могућност интеграција. поручио је Тачи.

Он је захвалио свим представницима међународне заједнице а поседно САД-у на подршци и координацији током преговарачког процеса.