Прочитај ми чланак

ТАЧИ НЕ ИДЕ У ПРЕШЕВО, „зове“ Прешево у Приштину

0

Приштина -- Прешевска агенција Прешева јоне објавила да Тачи изгледа неће долазити у Прешевксу долину, већ албански представници долазе код њега.

Неименовани извори из кабинета председника Косова изјавили су да ће уместо осласка у Прешевску долину, како је најављивао, Тачи у Приштини у 12 часова дочекати делегацију политичких представника албанаца Прешева, Бујаовца и Медвеђе.

За сада је, како се наводи, познато да ће у Приштину стићи два председника албанске заједнице Прешева и Бујановца Шаип Камбери и Арифи, као и председник Скупштине Прешева Сами Салиху, заједно са лидером ДПА Рагми Мустафом.

Агнеција Прешева јоне сазнаје да ће тема разговора бити могућност да се представници албанске мањине с југа Србије придруже процесу дијалога Београда и Приштине у Бриселу, с циљем „поновног уједињења Прешевске долине“ након „северне окупације Србије, после јучерашње посете српског председника Косовској Митровици“.

Након састанка, очекује се да ће се Тачи и лидери прешевске долине обратити медијима заједничком конференцијом.

Подсетимо, косовски медији су раније пренели незваничну информацију из канцеларије косовског председника да ће Хашим Тачи заједно са европским комесаром за проширење и суседску политику комесаром Јоханесом Ханом у среду посетити три општине на југу Србије у којима живе Албанци.

„Та посета није најављена, макар мени. Хан је био пре неки дан и немамо информација о томе“, рекао је Дачић за РТС. О томе није обавештена ни премијерка Србије, која је јутрос за ТВ Прва рекла да када Влада добије такав захтев одлучиће о њему.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће МУП у случају да Тачи уђе на територију Србије, будући да је з ањим расписанапотерница, поступати у складу са судским налозима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!