Прочитај ми чланак

„Тачи је председник Црногораца“

0

Приштина -- Посланик Самоопредељења и један од најпознатијих команданата некадашње ОВК Реџеп Сељими изјавио је да председник Косова Хашим Тачи председник Косова.

ФОТО: commons.wikimedia.org

ФОТО: commons.wikimedia.org

Осим тога, рекао је да Тачи и председник Скупштине Косова Кадри Весељи, у процесу демаркације граничне линије са Црном Гором, бране интересе Црногораца и поклањају косовску територију и да такву власт не треба сменити, већ „збацити с власти“.

Он је, гостујући на косовској телевизији Рокум, Тачија назвао председником Црногораца, Весељија дворском лудом, а премијера Косова Ису Мустафу опортунистом.

Сељими је рекао да се власт на Косову није постарала да заштити своју територију, већ да тројица највиших државника Косова бране интересе Србије и Црне Горе, које су се, како је навео, „шириле на штету територије Албанаца“.

Он је додао да је акција опозиционог косовског покрета Самоопредељење, када је на граници са Црном Гором поставио таблу „Република Косово“ и албанску државну заставу, симболична, али да је забринут због протестне ноте коју је тим поводом послала Влада Црне Горе.

Сељими је упоредио посланике и министре „Српске листе“ са некадашњим председником Југославије Слободаном Милошевићем и његовим режимом 1990-их година и додао да Косово треба да онемогући изградњу насеља „Сунчана долина“ у Звечану и да се тај комплекс гради противзаконито.