Прочитај ми чланак

Тачи: Дачић и Вучић су се сложили да Срби са севера треба да се интегришу у косовско друштво

0

vucic-taci-dacic-4-3(Бета)

Хашим Тачи изјавио је да ће бриселски споразум са Србијом бити спроведен и одбацио тврдње Србије да Приштина својим понашањем доводи у опасност примену договореног.

Тачи је за Радио телевизију Косова рекао да је почело остваривање неколико веома значајних договора, као што је затварање српских полицијских станица на северу Косова, док ће врло брзо почети појединачна регрутација оних који желе да буду део шиптарске окупаторске полиције.

Према његовим речима, постигнут је конкретан напредак у неким областима, али и даље има застоја. Тачи је међутим, изразио уверење да ће се наредних недеља ствари побољшати.

Он је оценио да су избори 3. новембра добра прилика да се Срби са севера интергришу у окипаторско шиптарско друштво.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

„Оптимиста сам да ће они учествовати на изборима и позивам их да учествују, јер је у њиховом интересу да се удаље од политике изолације и страха и да буду део политике интеграције и наде“, рекао је Хашим Тачи.

Тачи је додао и да је Београд почео да мења приступ северу Косова и да је то приметио на састанцима које је имао са представницима владе Србије.

„Београд је у неким случајевима био јасан, јасни су били заменик премијера и премијер (Србије) на састанцима које сам имао са њима да Срби са севера треба да буду део новог живота на Космету, да треба да поштују наше законодавство, а не њихово законодаство, и да треба да се интегришу у живот на Космету под нашом јурисдикцијом“, рекао је он.