Прочитај ми чланак

СВИ „АТЕНТАТИ“ НА ВУЧИЋА Фабриковање у режији таблоида

0

Према писању појединих таблоидних медија, мало је познато да је први "атентат" на председника Србије Александра Вучића покушан још 1999. године у режији НАТО и ЦНН-а када је бомбардована зграда РТС-а "пола сата раније него што је Вучић требало да има интервју. У последње време, нарочито од напада у Поточарима, ређају се текстови у којима наводно неко жели директно да угрози живот председника.

Јавности је мање познато да је „први документовани покушај атентата“ на Вучића у организацији НАТО и ЦНН-а требало да се деси у ноћи у којој је бомбардована зграда РТС-а, 23. априла 1999. године. Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић наводно је дошао до документа у ком се тврди да је тадашњи министар информисања у Влади Републике Србије Александар Вучић требало да има интервју у згради РТС-а у 3 сата ноћу са новинаром ЦНН-а Леријем Кингом.

Портал „Србија данас“ писао је својевремено: „Индикативно је да је Вучић требало да стигне у зграду РТС-а у 2:30 часова, а заграда националне телевизије је бомбародвана у 2 часа и 6 минута. Ако неког зовете да дође у зграду у 2 часа и 30 минута, а зграда буде бомбардована 24 минута раније, очигледно је да желите да га навучете да у згради буде у време када она буде бомбардована, казао је Ђукановић“, навео је поменути портал.

Из тог времена остала је и прича да је Вучић био веома љут и да је хтео да напусти Владу, али су га умолили да остане и доделили му стан од 100 квадратних метара на Новом Београду, не би ли се „одљутио“.

Поточари – 11. јул 2015.

Први физички напад на Вучића десио се када је у лето 2015. године као председник Владе присуствовао комеморацији жртвама геноцида у Сребреници. Таблоиди су о томе извештавали на слилчне начине, ало као да су се такмичили ко ће сочније да упакује овај немили догађај из Поточара.

„Атентат на Вучића у Сребреници – еклстремисти урлали: ‘Убиј четничко го*но“, „Иди кући, четниче“, „Убиј га“, док је маса гађала Вучића флашама и ципелама“, били су натписи у појединим медијима, а они „мало боље обавештени“ додали су да је „напад на премијера унапред организован“, а да је међу присутнима било више страних званичника, шта год то значило.

Јајинци – 29. октобар 2016.

Покушај „атентата“ на Вучића у Јајинцима остаће упамћен по антологијској изјави министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о току истраге: „Ми смо повезали нека лица са неким просторима, нека лица, са неким предметима, нека лица смо повезали са другим лицима која су била умешана у таква дела. Али када бих вам рекао ко, шта, где, кад и како, ја бих их упозорио шта знамо“.

Медији су пренели информацију да су „у близини породичне куће премијера Србије Александра Вучића у Јајинцима код Београда откривени сандуци оружја“ и да је несумњиво неко хтео да изврши атентат на Вучића, док је Стефановић додао да су пронађени ДНК трагови најмање три особе. Дан касније Вучић се обратио јавности тим поводом, а два дана након тога, таблоид „Ало“ отишао је корак даље и „открио“ да је „мета атентата заправо био Вучићев брат Андреј“.

Топчидерска звезда – 2. септембар 2017.

Инцидент када су тројица младића у „бентлију“ ударили у атомобил председника Вучића „Курир“ је овако описао: „Волан је заправо држао супротно окренут, па се возило због задње вуче практично кретало постранце. Затим је налетело на колону возила под пратњом, а за време удара у возило у ком се налазио Вучић, „бентли“ се није зауставио, већ је успео да блокира још једно возило из пратње, а правовременом реакцијом обезбеђење је из возила извукло три дивљака“.

Испоставило се да та тројица раде као обезбеђење у београдском клубу, а да им је „бентли“ позјамио један бивши фудбалер.

Испред зграде РТС-а – 5. новембар 2019.

Вучићево гостовање у емисији „Упитник“ било је повод за „још један неуспешни атентат“.

„Ало дошао до сазнања: Вечерас се спрема атентат на председник Вучића“, објављена је вест на овом порталу, а у тексту се додаје да надлежни треба хитно да реагују и узму у разматрање податке који указују на то да се на председника припрема напад испред Јавног сервиса.

„Информер“ је био детаљнији: „Откривамо страшан сценарио ђиласоваца: После састанка са Палмером припремају линч Вучића испред РТС-а“, био је наслов, а у текстовима се још додаје да „постоје информације да би неко из масе могао да запуца ка председнику и његовом обезбеђењу“.

Иначе, ради се о томе да су се окупили студенти и незадовољни грађани испред РТС-а који су Вучићу хтели да поставе неколико питања, јер за то немају могућност на Јавном сервису.

НИН и Данас – 28, 29. новембар

Недељник НИН прошле недеље је објавио текст са насловом „Ко руши Крушик“, а на фотографији на насловној страни била је фотографија председника Србије са сајма оружја, а игром случаја, нишан пушке која је стајала изложена, био је уперен ка Вучићу. То је био довољан повод припадницима владајуће странке и медијима под њиховим патронатом да оптуже угледни недељник и уредништво да таквим потезом позивају на убиство Вучића. Ти напади трају из дана у дан, а НИН је тог четвртка, као и недељу дана касније, у знак протеста изашао са белом насловном страном, односно без фотографије на њој.

Мета напада био је и карикатуриста листа „Данас“ Предраг Кораксић Коракс, који је карикатуром у том листу исмејао Вучића који, како каже аутор, самом себи црта мете и фабрикује то да неко жели да га убије.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!