Прочитај ми чланак

Светски медији све више пишу о Новаковом подржавању протеста у Србији (ФОТО)

0

Порука Новака Ђоковића поводом протеста у Србији није могла да прође непримећено у светским медијима.

Новак се огласио на Инстаграму уз фотографију са протеста због закона о експропријацији и референдуму, који су – према мишљењу струке – „кројени“ према жељама Рио Тинта и њиховог пројекта рударења у подручју Јадра.

Њима се прикључио и Ђоковић кратком али јасном поруком:

„Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о ‘здрављу’ је сувишна“, написао је Новак на свом налогу.

Након тога, објавио је и још једну фотографију уз додатак:

„Природа је наша мајка. Проводимо више времена у природи. Са њом и уз њу нам је живот богатији“.

То су пренели и светски медији, Гардијан.

„Хиљаде демонстраната блокирало је у суботу главне путеве широм Србије јер је нарастао бес због плана власти да се рударској компанији Рио Тинто омогуц́и да вади литијум. У главном граду, Београду, демонстранти су се окупили главним аутопутем и мостом који повезује град са предграђима, док је гомила узвикивала антивладине пароле, неки су држали натписе на којима се критикује рударски пројекат. Мањи протести одржани су у другим градовима Србије, уз мале сукобе између демонстраната и контрадемонстранта у Београду и Новом Саду, преносе локални медији. Српски тенисер Новак Ђоковиц́ поделио је фотографију протеста на Инстаграму и прокоментарисао да су чист ваздух, вода и храна основа здравља“, пише Гардијан.

Причу преноси АФП и многи други светски медији су је преузели, уз цитат Ђоковића.

Причу је испратио и спортски портал Firstsportz.com.

„У Београду су демонстранти блокирали главне аутопутеве и путеве, док су мањи градови такође демонстрирали на сличан начин против владе председника Александра Вучиц́а. Новак се такође огласио на свом Инстаграм профилу где је поставио фотографију протеста и написао на свом језику поруку подршке демонстрантима.“