Прочитај ми чланак

СВАЂА ДАЧИЋА И ЈОВАНОВИЋА: Чија си ти, бре, опозиција? Вучићева или њихова?!

0

Министар спољних послова Ивица Дачић и посланик ЛДП Чедомир Јовановић посвађали су се на седници Скупштине Србије због различитих ставова о Косову.

Дачић је Јовановића питао да ли он у српском парламенту представља Приштину или српски народ и позвао га да на следеће изборе изађе самостално.

Дачић је говорећи о односу великих сила према Београду и Приштини и ситуацији на Косову рекао да су велике силе „породиле политичког монструма у Приштини“, на шта је реаговао Јованович из посланичке клупе узвиком „О, Боже!“

„Господине Јовановићу, нису монструми они који су изашли из шуме, који су на слободи зато што су побили све сведоке, нису монструми они који су лично силовали и убијали Србе на Косову и Метохији. О чему ви причате?“, рекао је Дачић и потом питао Јовановића ко је он да подиже глас на њега.

Дачић је потом додао да је Јовановић у парламенту „само зато што нису били још избори“.

„Или што ме нисте убили још?“, одговорио му је Јовановић.

Дачић је затим питао да ли је Јовановић у парламенту Србије представник Приштине или представник народа који овде живи.

Јовановић је рекао да је у парламент ушао под својим именом, а не „под сукњом Александра Вучића“.

„Ви сте, господине Јовановићу, нешто дебело побркали. Ја сам ушао под својим именом, а ви сте се сакрили под именом других политичких странака, јер не смете сами да наступите на изборима. Прошло је ваше време, схватите то“, рекао је Дачић.

Он је казао и да је забринутост Јовановића за Србе на Косову „веома позната“.

„Ви сте сами рекли да се залажете за признање Косова и Метохије, сами сте рекли да је Република Српска геноцидна творевина. И шта сада, треба ја да се слажем са вама?“, рекао је Дачић.

Свађа између њих из клупа наставила се и пошто је Дачић завршио излагање.

„Чија си ти опозиција, бре, моја? Чија? Вучићева или њихова, шта? Шта глумиш ту, бре? Шта мислиш, тебе се неко плаши? Који си ти фактор, бре? Па твоје време је прошло, мани ме с тим“, казао је Дачић и позвао Јовановића да изађе на изборе и самостално се кандидује.