Прочитај ми чланак

СВАЂА У РЕДОВИМА СНС-а ЗБОГ СРАМОТЕ И ПОЛОЖАЈА: Бабићу ћути, не брукај нас!

0
ЗОРАН БАБИЋ, шеф посланичке групе СНС-а

ЗОРАН БАБИЋ, шеф посланичке групе СНС-а

Због најаве лидера напредњака, Александра Вучића, да ће почетком следеће године прочистити редове у СНС, напредњацима у Скупштини су попустили живци, па су жучне свађе међу њима постале свакодневица.

Посланици СНС су се практично обрушили на свог шефа у парламенту Зорана Бабића јер их, како кажу, брука кад год отвори уста. Због честих лапсуса Бабић се нашао на удару својих сабораца. Раније су посланици СНС углавном ћутали Бабићу, али им је сада прекипело, па су му рекли да им се цела Србија смеје због његових лапсуса и да ће им, ако тако настави, оборити рејтинг.

Најгласнији у критикама био је Александар Мартиновић. Бабић му је на то узвратио да је имао више од 700 јавних наступа и да је нормално да некада направи и неку грешку. Још је рекао да би им свима било боље да мало више нападају „жуте“ него што се појединци друже с њима. Посланик СНС Верољуб Арсић каже да се „не сећа да је било окршаја на седници“, али и да је могуће да је неко од његових страначких колега замерио Бабићу због лапсуса.

„Па добро, можда му је неко од посланика и рекао. Ја му кажем све у лице, већ дуго се знамо“, каже Арсић, док Бабић, међутим, не признаје да је било окршаја међу напредњацима.

„Хајде дођите ви на следећу седницу, па ћете видети да ли ми нешто замерају“, наводи Бабић.

На констатацију да то сигурно неће радити пред новинарима, он је одговорио:

„Па како онда да докажем да није било свађе? Нико њима не брани да говоре, штавише, врло су активни у Скупштини.“

Подсетимо, и сам Вучић се пожалио да је морао да зове Бојана Пајтића и да се извињава, а пошто је Бабић рекао да су демократе „петоколонаши“.

Ово није једини сукоб у СНС. Наиме, Верољуб Арсић је веома љут на председницу Скупштине Мају Гојковић јер очигледно фаворизује Игора Бечића, који је стално замењује на месту председавајућег Скупштине.

Она ретко кад палицу препусти Арсићу, који је такође потпредседник Скупштине, а њега то веома љути. Арсић је у петак водио седницу коју је она прекинула, што га је додатно изнервирало.

Извор: Курир