Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Кандидатура Вучића је почетак краја накарадне власти

0

Лидер Демократске странке Драган Шутановац оценио је вечерас да кандидатура Aлександра Вучића на председничким изборима представља почетак краја накарадне власти.

Он је у саопштењу указао да је „Томислав Николић показао колико председник Републике може да буде лош, али Вучић је доказао да је још гори премијер који не брине о људима“.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

– Двојац Вучић-Николић нам је отео државу, уништио институције, смањио плате и пензије, економију довео до тачке пуцања, повећао све порезе и акцизе, подигао тензије у друштву и региону и прекршио сва обећања – навео је Шутановац, чија је странка подржала председничку кандидатуру омбудсмана Саше Јанковића.

Он је навео и да „Србија не сме бити земља јефтине радне снаге, болница без лекова и људи без перспективе“ а да „фингиране статистике не могу да порекну чињеницу да су грађанима фрижидери све празнији, плате све мање и да се у Србији све лошије живи“.

Лидер ДС је указао да је за протеклих пет година Вучићева аутократија „показала колико може да буде погубна за земљу, њене институције и живот људи у Србији“.

– Зато позивам грађане који су за промене, све који верују да Србија може бити земља наде и перспективе, да подрже Сашу Јанковића на предстојећим изборима у Србији – навео је Шутановац.

Према његовим речима, победом Јанковића на председничким изборима биће заустављена спирала пропадања у коју је Србију увукла Вучићева влада.

Победом Јанковића „коначно ћемо добити председника по мери свих грађана Србије. Имали смо одличног заштитника грађана, време је за одличног заштитника државе“, закључио је Шутановац.

Председништво Српске напредне странке раније данас је једногласно одлучило да Вучић буде председнички кандидат те странке.