Прочитај ми чланак

СУПЕРХИК Вучић прича за Ћуту да ли је пијан или трезан!?

0

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је изјаву Александра Јовановића који је рекао да би сви требало да се удруже против режима. На Јовановићев коментар да кад суд "буде дошао по њих имаћемо Колумбију", Вучић је питао новинарку "да ли је био трезан кад је то рекао".

„У колико ујутру је то говорио? У 8 или 9 ујутру или мало касније? Да знам да ли је био трезан или није… Прво он мора да научи да није суд тај који води истраге и поступке. Али тако они државу замишљају и не знају ко треба да дође по некога. Ништа не знају, али су тако државу замислили. О томе говоре људи који изгледа имају много знања о томе за разлику од поштених људи који препуштају професионалцима да се обрачунавају са тим злковцима. Сад ће мени Ћута или Алексић да ће они да се боре против трговаца или произвођача опијата и наркотика, а ми тобож смо с њима. Јесте ли ви озбиљни? Је л’ то нека шала? Најгори у Србији ће онима који су 10 пута бољи и поштенији од њих да објашњавају како да се боре против трговаца дрогом… Изгледа је било од 11 или 12, али тад је већ касно за интервјуе“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је одлуку МУП-а и министра Братислава Гашића да смени инспекторе који открили „Јовањицу“ Слободана Миленковића и Душана Митића.

„Нисам се тиме посебно ни бавио. То је регуларни посао којим се бави МУП. Они имају своје правилнике на основу којих делују и анализирају резултате. Подсетићу вас да сте 3 године водили најбруталнију кампању о мојој и умешаности моје породице у нешто слично. То вам никада ни тај Миленковић ни било ко други није могао да потврди, ма колико да сте свакодневно лагали и обмањивали јавност. И није вам пало на памет да кажете: ‘Извините Александре Вучићу. ‘Извините Андреј Вучићу’…. Чак ни после добијених пресуда на суду. Ја вам сад кажем да нема шта да исприча он, нити било ко други о било каквом нашем учешћу у чему. Све време сте брутално лагали јавност у Србији, правећи од нечега велики политички случај управо из свега тога. Да прво објаснимо шта је Јовањица из тог политичког угла“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да он „нема појма ни данас где је то“.

„Никада нисам видео те људе. Никада нисам цигарету запалио, дрогу никада нисам видео нити ме интересује, динар од дроге узео нисам, нити ме то интересује. И смејем се вашим покушајима медијским да од поштених људи направите нарко дилере, а да од нарко дилера направите поштене људе. Што се ових људи тиче… Њихов посао, слободни да говоре шта хоће. Видим да причају о спектаклима и не знам чему. Супер, ја вам само кажем шта је немогуће да буде у тим причама, пошто тога нема „, каже Вучић.

Он истиче да нема смисла објашњавати зашто се полицајци премештају из једног у друго одељење.

„Али пошто волите да правите политички случај од апсолутно свега, као што и многи мисле у савременом добу, у војсци и полицији и многим другим службама да су сви листопадни на политичкој сцени, па да они чекају само смену и долази нека нова гарнитура, па ће негде неко некога да уцени да буде ту и да добије медијску подршку… Ја у томе да учествујем – нећу. Немам ништа против њих. Овог једног ни не знам, овог другог познајем. Лично сам му дао пиштољ или још нешто… неку значку за борбу против дроге пре више година на предлог министра Небојше Стефановића. Тако да, никакав проблем са свим тим немам. Ја сам за то да се Јовањица и све друго истражи до краја. Само, не да се истражи на такав начин да лажете сваки дан и да обмањујете јавност о улози било кога од Вучића, а да притом не да немате ниједан доказ, већ немате ничију изјаву, немате ништа. Сем једног патолошког лажова Мирослава Алексића који није могао ни основну школу да заврши како треба и који је заједно својим тастом опљачкао 300.000 евра у Трстенику. Мучени Трстеник, како га је он ојадио и опљачкао за то време. Човека који је изгубио на суду, а који није рекао ни ‘извините’, нити било шта друго. Тако да, немам ништа против тих људи или било кога. Пред њима је да пруже допринос у будућности ако хоће, ако неће – то је посао за МУП. Што се мене тиче, Братислав Гашић има моје максимално поверење“, наводи Вучић.