Прочитај ми чланак

СУМЊАЈУ ДА СУ ПОКРАДЕНИ НА ИЗБОРИМА: СНС тражи ново бројање гласова

0

СНС је затражио ново пребројавање гласова и у увид у сав бирачки материјал, само дан након што је опозиција формирала свој тим за анализу материјала.

sns plakati
СНС је затражио ново пребројавање гласова и у увид у сав бирачки материјал, само дан након што је опозиција формирала свој тим за анализу материјала.

Лидер СНС Александар Вучић потврдио је да ће СНС прегледати комплетан изборни материјал и поновио оцену да су се након затварања биралишта дешавале помало чудне ствари. Напредњаци су убрзо саопштили и да је новоформирани правни тим те странке упутио надлежним институцијама званичан захтев за ново пребројавање гласова.

„Замислите да сам ја упао у неку комисију и одједном промењени резултати, све како су они хтели“, казао је Вучић.

СНС је саопштила да је „и на дан избора, и раније“ упозоравала да постоји основана сумња да су поједине политичке партије и групације свесно кршиле изборни процес, вршиле притисак на грађане и надлежне институције, служиле се незаконитим и недозвољеним радњама.

„…Како би онемогућили грађане да изразе своју слободну вољу и основно демократско право да они бирају власт која ће их представљати“, наводе напредњаци.

У саопштењу се додаје да СНС неће дозволити да било какво кршење изборне воље грађана.

„Она мора бити недвосмислена и ослобођена свих знакова злоупотребе и сумње, јер је то једини начин да Србија постане модерна демократска држава у којој су глас и воља грађана неприкосновени“, наводи се.

Вучић је у разговору са новинарима навео и да га не интересују приче како ће сад парламент изгледати и да ли ће личити на циркус, биоскоп или позориште.

„Људи гласају за будућност, баш ме брига шта ће бити у парламенту. Нек бацају и скидају ципеле, патике нек раде шта хоће, ја ћу да наставим да радим“, истакао је премијер и додао да је кључно питање куда иде Србија.

На питање да ли је разочаран јер СНС није победила у београдским општинама Врачар и Стари град, Вучић се насмејао и захвалио на том питању, наводећи да су то ретке општине у којима СНС није победио.

„Врачар воли СНС, тамо су ишли сви заједно против нас да би имали три одсто више. У Војводини од 44 општине смо победили у 40. Победили смо у Суботици, људи, па и Врачар нас воли и ту смо најјача странка“, казао је Вучич.

Он је додао и да је разочаран због те две београдске општине и да ће се борити следећи пут за сваки глас.