Прочитај ми чланак

СУКОБ У ВЛАСТИ СНС тражи да Дачић иде у опозицију

0

"Ако би био СПС био у опозицији, имали бисмо уравнотежену политичку сцену. Време је и да се Дачић повуче. Он је на челу странке готово две деценије. То није нормално" рекао је Братислав Југовић, нови посланик СНС.

Одговарајући на питање да ли може да се претпостави за коју ће владу и ког премијера гласати у Скупштини, Југовић каже да ће бити „премијер бити жена“.

Bratislav Jugović, FOTO: Printscreen

– У овој констелацији снага у парламенту, Бранко Ружић могао би бити лидер пристојне опозиције и политичар који би се наметнуо као алтернативна власти. С друге стране, грађани су у доброј мери указали поверење Александру Шапићу. Његов резултат је веома добар, с обзиром на то да је први пут учествовао у парламентарним изборима. То значи да су нам грађани поручили да и Шапићеви посланици требају да буду део скупштинске већине која преузима одговорност за спровођење политике Александра Вучића – рекао је Југовић за портал Карактер.

На питање за којим политичаром жали зато што на протеклим изборима није ушао у парламент, Југовић који каже да ће се залагати за укидање изборног права у два одсто за странке, одговара да би било лепо да су млади из опозиционих снага ушли у парламент.

– Међу њима су веома талентовани Павле Грбовић из ПСГ и Александар Шешељ из СРС-а. У парламенту неће бити Новице Антића из Метле, Милице Ђурђевић Стаменковски и многих других. Међутим, у парламент не може да вас угура „невидљива рука“, већ у њега улазите искљушиво вољом бирача. Своју снагу у народу Вучић је позајмио омладини СНС. Жао ми је што у политичкој борби у Скупштини Србије наспрам омладине СНС неће учествовати студенти из покрета Један од пет милиона. Увек имам разумевање за студенте, па и кад нису у праву. То је мој начин да завидим младости којој не могу да се вратим – каже посланик СНС.