Прочитај ми чланак

СТУПАР: ЕУ ће признати изборе чак и ако у парламенту буде 250 посланика СНС

0

Најављено учешће Мисије ОЕБС-а у предстојећем изборном процесу у Србији је "игроказ", рекао је у Новом дану новинар Слободан Ступар. Живимо невероватан период у којем државе више нема, државу је узео Александар Вучић и неколико његових људи, казао је он.

„Тако нешто није се догодило од двадесетих у Италији, тридесетих у Немачкој, Совјетском савезу, нигде се није догодило на овакав начин као сад ово код нас… Војска, полиција, судство, тужилаштво, Црвена звезда, Партизан… има ли нечега, а да је мало слободно, одлучује се и ко ће да брани за Партизан. Монти Пајтон ми не делује више тако свеже, ови су га надрасли… копирају превише Монти Пајтона и сад га разрађују га“, каже Ступар.


Он наводи да су грађани убијени у појам, криза траје 30 година, па млади и не памте да је икада било боље.

„Ми смо исцрпљено и преплашено друштво, уцењено у највећој могућој мери, велики проценат људи стрепи да ли ће изгубити посао ако не да јасну и гласну подршку вођи“, каже.

Према његовим речима, грађани су статисти у ружним представама и добијају „мрвице које купе по патосу“.

Говорећи о најављеном учешћу Мисије ОЕБС-а у изборном процесу у Србији је „игроказ“, додајући да је прича о изборима беспредметна јер овде избора нема нити ће их икада бити. Ступар је рекао да Запад није подржавао Слободанан Милошевића, док Вучић има подрску Запада.

„То је лоша, примитивна представа, у којој они њему помажу да он да најбоље могуће услове за изборе, па ће избори бити – демократски, па ће он затим у референдуму да призна Косово“, каже.

Како је навео, опозиција само преживљава од данас до сутра, држи сламчицу 20 центиметара испод воде.

ЕУ ће признати изборе чак и ако у парламенту буде 250 посланика СНС, рекао је Ступар и додао да је пред Србијом важан посао, а то је да се заврши процес око статуса Косова.

„Реално је да изручи Косово, јеси обећао, јеси, заврши посао. Након тога ће почети да се распада све. Онај који индукује оволику количину самовоље, не верујем да ће тражити падобран да сиђе и да се повуче. То се неће догодити“, каже он.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!