Прочитај ми чланак

СТРАШНО Весић подигао цену „Беби сервиса“ за 20 одсто!

0

Скупштина "Беби сервиса" донела је одлуку да од 1. јануара 2022. године подигне цену услуге чувања деце за невероватних 20 одсто. Ову услугу коју обезбеђује град Београд, уместо досадашњих око 43.000 динара, родитељи ће плаћати месечно више од 52.000 динара јер је тако одлучила градска власт Српске напредне странке (СНС), предвођена Гораном Весићем. Да ли је то "Александар Вучић - за нашу децу"?

Ова шокантна одлука донета је у ситуацији у којој власт тврди да инфлације нема, у којој се курс евра вештачки држи фиксним, па се поставља питање како је Весићу и екипи оваква идеја уопште могла да падне напамет?

Да ли је то напредњачка демографска политика којом подстичу младе парове да имају више деце? Како уопште мисле да ће то неко моћи да плати?Треба напоменути да је цена ове услуге 2016. године при истом курсу износила 36.000 динара и да је тада градска власт Српске напредне странке предвођена Вучићевим личним банкаром Синишом Малим донела одлуку да се „Беби сервис“ укине, али су под притиском јавности ипак одустали од те генијалне идеје.

Тада је промењен правни статус „Беби сервиса“, који је деценијама пружао услугу чувања деце. Постао је привредно друштво коме је оснивач град Београд, а друштвом управља Скупштина друштва чије чланове је изабрала Скупштина града Београда на предлог напредњачке власти.

У оснивачком акту прописана је обавеза града Београда да суфинансира „Беби сервис „, али Весић и екипа очигледно сматрају да су „наша деца“ небитна и да новац Београђана са деце треба да преусмери на редизајнирани сајт за онлајн комуникацију градске управе за шта су издвојили 18 милиона евра! Срамота!