Прочитај ми чланак

Страначким везама и утицајем мужа до функције у Влади

0

Јелена Миленковић Орлић, јавности најпознатија након што је заједно са страначком колегиницом Љиљаном Несторовић оптужила лидера Социјалдемократије, Вука Обрадовића, за сексуално узнемиравање, именована је за помоћника министра за трговину у Влади Србије.

У Решењу Владе Републике Србије од 14. октобра 2021. године наводи се: Поставља се Јелена Миленковић Орлић за вршиоца дужности помоћника министра трговине, туризма и телекомуникација – Сектор за туризам, од 18. октобра 2021. године, на шест месеци.

Иначе, Јелена Миленковић Орлић је супруга Слободана Орлића, који је члан Социјал-демократске партије Србије Расима Љајића.

Слободан Орлић који се одавно налази у политичкој илегали, директор је агенције „Right“, а пажњу јавности поново је скренуо на себе када је потпредседник Странке слободе и правде, Борко Стефановић, утврдио да је Биљана Поповић Ивковић купила од њега стан од 200 m2 на Врачару за 500.000 евра.

Такође, Орлић се у јавности доводи у везу и са Гораном Веселиновићем, медијским тајкуном и кумом Александра Вучића.

Ово није први пут да Јелена Миленковић Орлић користи страначки утицај и везе свог супруга за функционерски положај. Тако су Вечерње новости, 2005. године, писале о њеном постављењу на ме­сто по­моћ­ни­ка ми­ни­стра за рад, за­по­шља­ва­ње и со­ци­јал­ну по­ли­ти­ку – Сек­тор за хар­мо­ни­за­ци­ју про­пи­са са Европ­ском уни­јом, ме­ђу­на­род­ну са­рад­њу и упра­вља­ње про­јек­ти­ма, управо у контексту страначког утицаја.

Mиленковић Орлић, како су писали медији, власница је фирме“Letter & Sun“. Према Извештају Савета за борбу против корупције, из ресора Расима Љајића је фирми  „Letter & Sun“ у периоду 2011-2012. године, исплаћено је 4.430.000 динара.