Прочитај ми чланак

Што корона започне, то ће Вучић и СНС да заврше

0

Најсмешнији вирус на свету који се најбоље лечи ракијом и требало би га искористити за шопинг по Италији су мере које су Александар Вучић и његов тим препоручили у првој фази борбе против пандемије која је захватила цео свет. Само због овога Вучић би морао бити одмах смењен, а заједно са другима који су у овоме учествовали позван на кривичну одговорност, јер су својим неодговорним понашањем угрозили животе свих становника на територији Србије.

Хоће ли се то догодити? Наравно да неће. Увек ће бити крив неко други. Слушаћемо какво је здравство било у време Ђиласа, колико је људи умрло од свињског грипа 2009. године… Али, све то укључујући повећање плата лекарима или одређивање по четири хиљаде динара пензионерима неће спречити вирус да се рашири по Србији. Још мање умањити његове последице. Додатни проблем је што је народ у Србији прилично исцрпљен, јер је већ осам година изложен вирусу лудила који исијава из једног човека који о свему сам одлучује. Остало је само још да се опроба у лечењу оболелих од короне, попут његовог напреднијег колеге Ким Џонг Уна који то већ увелико примењује у својој земљи.

Вучић очигледно никад није разумео, ни схватио, да није срамота бити болестан. Исто тако није срамота ни лечити се, али је велика срамота красти и лагати свој народ. А Вучић то ради нетремице. Само се понекад накашље и то пошто се претходно руковао са људима у Вашингтону који су одавно већ у карантину.

Пре доласка короне вируса, Вучић је целу Србију ставио у карантин, а јавност у изолацију од истине. И створио себи услове да може да изјави „рекли су и да може да се деси да нам 60, 70 одсто становништва буде заражено, па шта сад. Имаћемо мртвих сигурно.“ И ником ништа.

Уколико као народ дозволимо да све прође некажњено попут пада хеликоптера, Савамале, Крушика, Јовањице и бројних афера и појединачних неправди које су починили напредњаци са својим сателитима, онда не заслужујемо да више постојимо. Односно, заслужујемо да оваква власт влада доживотно Србијом.

Појава корона вируса је показала сву неспособност, бахатост и незнање актуелне власти. И то није први пут. Време је да им кажемо ДОСТА БРЕ! Гледали смо вас, слушали смо вас, видели и схватили шта све можете, који су вам домети и време је да се коначно разграничимо са владајућим лудилом. Хитно морају да се донесу мере против шарлатанске напредњачке власти. Као против короне. Обавезно прање руку као и асепсол за њих нису довољни. Потребно је дубинско прање нације. Здрави предлози и здраве идеје. Одговорност. Медији који ће слободно и по закону извештавати. Струка и стручност, али не она на коју се власт позива.

Потребно је да се сви усправимо, јер зато смо људи. Ово је прилика. У супротном нема нам спаса. Оно што не учини корона довршиће напредњаци. Вакцине нема (док је др Смрт не произведе) али спремност на борбу мора постојати. Отпор лудилу на сваком месту и у свакој прилици. Јавно окупљање је тренутно забрањено. Србији је неопходно само једно право окупљање. Што пре то боље!