Прочитај ми чланак

СТИЖЕ ПАНИКА! Наредна три дана нећете моћи да живите од Вучићевих медија

0

Режимски медији добили су налог да у наредна три дана одржавају тензију у јавности под претњом почетка рата са Косовом, потврдили су нам извори из више медија.

Након што је Косово данас усвојило закон о дијалогу са Београдом чији је једини могући исход признање независности, најпре се јавности обратио директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић драматичном монолог-конферензијом за новинаре.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Затим су медији под контролом СНС-а почели да најављују да је Косово објавило рат Србији, што је најпре урадио Курир. Томе су се убрзо придружили и остали напредњачки медији.

Председник Србије Александар Вучић заказао је са сутра у 8:30 седницу Савета за националну безбедност, сазнаје Прва телевизија.

Како се наводи, аналитичари усвајање платформе о дијалогу коментаришу као неформалну објаву рата, пише Курир.

Косовски парламент усвојио је већином гласова Платформу за дијалог о како се наводи, коначном, инклузивном и правно обавезујућем споразуму за нормализацију односа Беогада и Приштине.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је су Албанци дефинитвно показали да они не желе дијалог.

“Усвајањем платформе, у којој се између осталог каже, да једини могући исход дијалога са Београдом може да буде признање тзв. независности Косова, у којој се каже да једино могуће решење може да буде оно дефинисано већ постојећим тзв. уставом Косова, не третирајући ниједном реченицом права и положај Срба и других неалабанаца на Косову, затим прописивањем и дефинисањем обавезе да се Србији наметне ратна штета, плаћање ратне одштетем ваљда за десетине хиљада спаљених наших домова, хиљаде протераних и убијених наших сурадника”, рекао је Ђурић.

Он је додао да је на овај начин Приштина јасно послала поруку целом свету да је за њу крај дијалога.

“Најпре неспорвођењем одлуке о ЗСО, затим су усвојили антицивизалзијске таксе, а овим последњим ексером и чином послалали јасну поруку да је ово за њих крај дијалога. Председник Вучић је месецима уназад упозоравао да уколико се усвоји оваква платформа то ће значити потпуни крај дијалога. Сада када је ова платформа против мира, дијалога и будућности усвојена, једини одговор тих људи је ћутање”, додао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је додао да ће Србија знати да на прави начин одговори на изазов који је пред њу постављен.

“Нећемо пренаглити, али Србија ће знати да заштити своје интересе. Видели смо да Албанци дефинитвно не желе дијалог”, закључио је Ђурић.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!