Прочитај ми чланак

Стефановић: Тужићу их, нисам ја фантом из Савамале

0

Београд -- Недељник НИН је објавио насловну страну новог броја на коме је Небојша Стефановић означен као "главни фантом из Савамале", а министар је најавио тужбу.

nebojsa-stefanovic-2

Министар полиције у техничком мандату одбацио је као неистините тврдње недељника и најавио „тужбу због неистинитих оптужби“.

„Насловна страна и текст у НИН-у су ништа друго него још једно монструозно и скандалозно писање овог недељног часописа у коме су изнете ноторне лажи о мени и функцији коју обављам“, навео је Стефановић.

Зато је, каже, приморан да реагује и јавно одбаци све неистините оптужбе које је тај недељник објавио у последњем броју и које немају било какве везе са истином.

Додаје да је због злонамерних оптужби и неистина које су изнели одлучио да поднесе тужбу, како би јавности Србије доказао колики су „лажови“, а најавио је да ће средства добијена на суду уплатити у хуманитарне сврхе, како би од „њихових лажи грађани имали макар неку корист“.

„Њихово најновије блаћење само показује да они заправо не познају Закон о полицији, али ни друге законске акте Републике Србије. Да су их макар прочитали могли би да виде како полиција функционише. Ни хиљаду насловних страна ме неће спречити да наставим да обављам свој посао у интересу градјана Србије, као и да се сваки пут супротставим лажима и клеветама“, истакао је Стефановић.

Напомиње да има потпуно поверење у правосудни систем Србије и да ће због тога правду потражити на суду.

Најновији број НИН-а бави се дешавањима у Савамали, а у тексту „Небојша Стефановић главни фантом из Савамале“, који најављује на насловној страни, тврди да је у рушење у Савамали било укључено више структура: државних и недржавних, и да такав посао не би био могућ без знања и помоћи министра полиције.

Иначе, мандатар Александар Вучић је током конференције за новинаре рекао да „неће дати да се води хајка против Стефановића“.

На констатацију новинара да није могао врх градске власти да нареди полицији да не реагује те вечери, о чему се говори у извештају заштитника грађана, Вучић је рекао да сада неки желе да „ударе“ на министра полиције у техничком мандату Небојшу Стефановића.

„Нећете га ви смењивати, јер док сам ја председник владе, то су моје одлуке, па макар више не био премијер. Сада је неко помислио да се Вучић уплашио и да може да се смени 500 људи и да се гледа ко је близак Вучићу. То неће моћи, водила се хајка против Гашића, сада хоће хајку на Стефановића. Ми ћемо наше проблеме и оно што су наши људи забрљали да почистимо и да утврдимо одговорност сваке врсте, али нас нећете спречити да указујемо на одговорност оних за праве злочине“, рекао је Вучић у уторак.