Прочитај ми чланак

Саво Манојловић: Спорт уништавају људи попут Терзића, Вазуре и Вучелића

0

Саво Манојловић из покрета Крени – Промени оценио је да је изјава Звездана Терзића генералног директора Црвене Звезда о рушењу стадиона Рајко Митић криминална.

“Најава Звездана Терзића да сруши стадион Рајко Митић због грађевинског земљишта је скандалозна.

Српски спорт уништавају људи попут Терзића, Вазуре и Вучелића, док у њему нема места за људе попут Бодироге и Видића.” – изјавио је Саво Манојловић.

Директор Црвене Звезде, како су пренели медији на седници Скупштине Фудбалског клуба Црвена Звезда најавио је могућност рушења стадиона, због изузетно вредног грађевинског земљишта и могућност да се нови стадион изгради у Сурчину.

“Имамо једно историјско и архитектонско разарање Београда које мора бити заустављено. То је тенденција “где год нађеш згодно место ту зграду посади”. Сада је идеја да се сви постојећи комплекси и институције поруше, а онда преселе и изграде у новим деловима града. Имате најаву да ће рушити Сајам и премештати га у Сурчин. Исто је сада Терзићева изјава о премештању стадиона. Не би ме чудило да слично најаве и челници Партизана.” – изјавио је Манојловић.

Навео је да се тако разара историја једног града.

Наравно да град треба да се развија, али у ширину. Тако што нећете уништавати постојећу архитектуру и зеленило. Градња мора да испуњава услове у погледу обезбеђених паркинг места и зелених површина. А не ви сада у постојећим урбанизованим срединама уништавате зелене површине или значајне спортске и културне објекте како би неко на брзину обрнуо новац. Сајам има историјску архитектонску вредност и представља архитектонску чудо због специфичности куполе у хали 1. Стадион Рајко Митић, као и стадион ЈНА имају јак емотивни значај за све љубитеље спорта. Овим се разарају успомене људима и уништава душа једног града” – закључио је Манојловић испред Покрета Крени – Промени.