Прочитај ми чланак

Стефановић Петрову: Види црнокошуљаше у Загребу

0

nebojsa-stefanovic-2

Београд — Министар полиције Небојше Стефановића изјавио је да је Србија шокирана изјавом потпредседника хрватске Владе Божа Петрова.

„Србија је шокирана начином на који се потпредседник Владе Хрватске Божо Петров меша у унутрашње ствари Републике Србије“, саопштио је Стефановић.

Како је навео, пре свега би било добро да потпредседник хрватске Владе погледа у сопствено двориште и види како живе Срби у Хрватској, они који су преостали након прогона који је организовао режим Фрање Туђмана, свакодневне претње које добијају, као и угрожавање свих људских права.

„Било би добро да види црнокошуљаше који парадирају центром Загреба, уништавање ћириличних табли, систематско спречавање повратка Срба на вековна огњишта, али је очигледно да он то не жели да види. У Србији нема таквог понашања и у Србији не постоји повампирење фашизма“, рекао је Стефановић.

Он је додао да што се катарзе тиче господин Петров треба да се сети да није Србија, нити су Срби протерали 300.000 Хрвата, већ је Хрватска протерала 300.000 Срба из њихових кућа током акција „Бљесак“ и „Олуја“ само зато што су Срби.

„Грађанима Србије је доста претњи хрватског режима и треба да знају да српска Влада неће дозволити да се иживљавају над нашом земљом и њеним грађанима“, навео је Стефановић.

Потпредседник хрватске владе и лидер Моста Божо Петров критиковао је власт у Србији што Војислава Шешеља није изручила Хагу за изрицање пресуде.

„Хрватска слепа на патње протераних Срба, на мржњу…“

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да је Хрватска слепа на патње протераних Срба, ускраћивање њихових имовинских и пензионих права, као и на „своје министре који се поносе усташком идеологијом“, додајући и да та земља никоме не би требало да држи лекције.

„Земља у којој се као највећи празник прославља протеривање 250.000 држављана те исте државе није земља која би требало било коме да држи лекције“, рекао је Вулин Тањугу.

Он је тако коментарисао изјаву потпредседника хрватске владе Боже Петрова који је критиковао власт у Србији, јер није изручила Војислава Шешеља, кога назива ратним злочинцем, у Хаг како би му пресуда 31. маја била изречена у његовом присуству.

Вулин каже да је Хрватска „слепа на рехабилитацију и успон усташтва“, на државне венце стрељаним усташама у Блајбургу, на игнорисање Јасеновачког геноцида, на министре у Влади који се, како је рекао, поносе усташком иделогијом.

„Хрватска је слепа на мрзњу која не дозвољава да се у Вуковару постави и не разбије ни једна ћирилицна табла, Хрватска је слепа на чињеницу да се свештеници СПЦ називају кољацима и четницима“, навео је Вулин.

Танјуг